CENT PER CENT PREGUNTA

Com creieu que hauria de ser la taxa per a les terrasses dels bars?

Com creieu que hauria de ser la taxa de les terrasses dels bars ???

dimecres, 20 de maig del 2015

TRANSPORT PÚBLIC PER CONNECTAR BATEA AMB ELS PRINCIPALS POBLES DEL VOLTANT, SERVEI INCLÒS AL CARNET VIU BATEA



Quan parlem de transport públic l'hauríem de dividir en almenys tres tipus de transport, aquell transport que cobreix unes línies regulars de dilluns a divendres, el transport que s'ofereix en cap de setmana i aquell transport que cobreix necessitats puntuals

Línies regulars: actualment hi han dues empreses que ofereixen aquest transport a la població de Batea, són la "Hispano Igualadina" i la "Hife". Totes dues connecten Batea amb Gandesa principalment per a després seguir en direcció Tortosa (HIFE) o direcció Tarragona (HIFE i Hispano) per a arribar finalment a Barcelona. Els horaris i la freqüència varien depenent de l'època de l'any, però com a horaris predominants, tenim els de primera hora (06:15 - 07:10 h) i els de final de matí (11:45 - 12:50 h).

Caps de setmana: els caps de setmana tant sols tenim una empresa que cobreixi la línia, es tracta de la HIFE, en Dissabte amb dues sortides (10:50 - 12:50 h) i Diumenges també (12:50 - 17:45 h).
Analitzant aquest transport regular entre setmana, hem arribat a la conclusió de que existeixen unes franges horàries en les quals no tenim sortida d'autobusos des de Batea, quan si que existeix des de Gandesa. El dèficit el trobem en el trajecte Batea-Gandesa. A mode d'exemple, quan amb la Hispano des de Gandesa surten 4 autocars diaris repartits fins a les 16:30 h de la tarda, des de Batea tant sols en surten dos separats entre ells 5 hores i mitja (6:15 i 11:45).
El transport en cap de setmana està dirigit principalment als estudiants o gent de Batea que treballa a Barcelona i que després de passar el cap de setmana a Batea han de tornar a Barcelona. En aquesta ocasió també ens trobem amb sortides des de Gandesa de l'empresa Hispano Igualadina i amb la Hife com a única empresa que realitza sortides des de Batea. Tot i així no creiem que en aquest cas existeixi cap dèficit.

Tot i aquesta exposició de les línies regulars que ens ha servit per posar-nos en situació, no és on nosaltres hi veiem més aplicació a la proposta del TRANSPORT PÚBLIC, tot i així, en el cas de disposar d'un transport públic, es podria completar aquesta oferta de sortides des de Batea fins a Gandesa per augmentar els horaris dels autobusos.

On nosaltres creiem que pot oferir un gran servei el TRANSPORT PÚBLIC és en situacions puntuals. Ja sabem tots com està el tema del transport alhora de moure'ns per tota la comarca per una raó o l'altra, si anem a una fira hem de tenir cura dels controls, la gent més gran molts cops no es desplaça per falta de vehicle o perquè fa mandra agafar el cotxe a segons quina edat, etc... 

En qui o en què pensem quan proposem un TRANSPORT PÚBLIC?? 


  • Pensem en les trobades de Puntaires, per al seu desplaçament.

  • Pensem amb els Butonis.

  • Pensem amb l'AMPA, amb totes les activitats que organitza a nivell esportiu i d'altres.

  • Pensem amb el Club de Futbol Batea.

  • Pensem amb la gent que voldria anar a la fira de la Mel, la fira del Oli, la fira del Vi, la fira dels Oficis i altres fires que s'organitzen per la comarca i que molts cops no hi anem perquè ens fa mandra agafar el cotxe o perquè senzillament no el tenim per raó de l'edat o de la disposició.

  • Pensem amb la gent de la comarca que voldria vindre a actes que organitzem a Batea però que per les qüestions que hem dit anteriorment no s'hi desplaça.

  • Pensem amb serveis de transport que ja es donen a altres comarques veïnes com per exemple, un servei d'autobús nocturn per a joves que actua en cap de setmana i els desplaça a poblacions de la comarca on hi han festes remarcades per recollir-los a la matinada i tornar-los a portar a Batea.

  • Pensem en les associacions en general que organitzen molts cops desplaçaments.

  • Pensem amb el turisme, amb desplaçaments dins el nostre municipi i dins la nostra comarca.

També pensem que existeix la possibilitat de fer aquest servei mancomunat amb altres poblacions veïnes, podem crear el servei amb dos o tres pobles junts i beneficiar-nos tots.
També pensem que el Consell Comarcal hi pot dir molt.
Hem parlat amb poblacions no massa llunyanes de la nostra que van apostar per aquest TRANSPORT PÚBLIC i han pogut comprovar la gran acceptació que ha tingut.
Estem convençuts que pot donar un gran servei i se'n pot beneficiar gran part de la gent del poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

US PREGUEM QUE SIGUEU RESPECTUOSOS I CONSTRUCTIUS EN ELS VOSTRES COMENTARIS, GRÀCIES.