CENT PER CENT PREGUNTA

Com creieu que hauria de ser la taxa per a les terrasses dels bars?

Com creieu que hauria de ser la taxa de les terrasses dels bars ???

dijous, 21 de maig del 2015

AJUTS ECONÒMICS PER ESTUDIS



Tots som conscients de que quan ens diuen que l'educació és un dret de tots els ciutadans i ha de ser gratuïta, ben bé no és així. Quan tenim fills a Primària o a Secundària (ESO) és veritat que no hem de pagar res per la seva educació si els portem a l'ensenyança pública, bé, res res tampoc. Hem de pagar llibres, material escolar, algunes excursions, xandalls, extraescolars,.... són despeses importants depenent del nivell d'ingressos, però res a veure amb les despeses que ens podem trobar quan els nostres fills han d'anar a realitzar estudis superiors. A Batea tenim fins a 4art d'ESO cobert, per fer el Batxillerat o el Cicle formatiu de Grau Mitjà podem  anar a Gandesa (amb poca oferta en el Grau Mitjà), però quan pensem en Cicles formatius de Grau Superior o Ensenyaments Universitaris, hem de pensar no tant sols en els costos de matriculació que dependrà del tipus d'universitat, sinó també amb els costos de residència a la ciutat on es realitzin els estudis. També tenim els Màsters, cada cop més necessaris i cada cop més cars.
El que volem fer és crear una línia d'ajuts per a aquests estudiants, volem facilitar-los l'accés a aquest tipus de formació que per la nostra condició de poble lluny de les grans ciutats, sempre resulta més costós econòmicament. Creiem que pel sòl fet de contribuir a la formació d'aquests joves del nostre poble, ja en sortirem guanyant tots.

Com ho farem??
Reservarem una partida pressupostaria per a crear aquesta línia d'ajuts. La quantitat dependrà de la gent que vulgui optar a aquestes ajudes amb un màxim que es podrà modificar any a any.

De quins estudis es tracta?
En principi tenim pensat dedicar els ajuts als estudis superiors i Màsters, no ho limitem a cap branca en concret, però s'haurà de tenir molt en compte la repercussió que pot tenir aquesta formació en un futur al poble de Batea.

Qui hi podrà accedir?
Hi podran accedir tots els joves de Batea i depenent de la quantitat de peticions s'hauran d'utilitzar criteris econòmics en quan als ingressos familiars i altres tipus de criteris.

Què en sortirà guanyant Batea?
Ja hem dit que pel sol fet d'ajudar a aquests joves de Batea en els seus estudis, Batea ja en surt guanyant. Però volem ser més ambiciosos en els nostres objectius, pensem que en molts dels estudis podem crear un vincle entre empreses, poble i estudiants. Quines necessitats tenen les nostres empreses??, quines necessitats té el nostre poble??, què volen estudiar els nostres joves??

Us posarem un cas hipotètic que no pretén excloure cap tipus d'estudi, tant sols a mode d'exemple per veure l'aplicació pràctica de tot el que hem explicat:
 Imaginem un jove estudiant que pretengui realitzar estudis superiors relacionats amb el mon del vi (Grau en Enologia, Màster en cultura del vi, Especialització en Exportació de vins, Màster a l'estranger en països de cultura vinícola...).
Imaginem una o varies empreses del poble que estiguin interessades en tenir els serveis d'un professional en el tema de la Enologia però que no acabin de trobar el perfil adequat, o econòmicament els hi resulti difícil poder tenir aquests serveis.
Podem crear un vincle entre l'empresa que necessita un bon professional però que per les qüestions que sigui no se'l pot permetre, i l'estudiant amb ganes de realitzar uns estudis superiors amb costos superiors als que pot assumir. Podríem crear un conveni de col·laboració entre empresa i estudiant, l'estudiant rep una ajuda de l'ajuntament de Batea per realitzar els estudis, l'empresa es compromet a donar-li un lloc de treball un cop acabats els estudis per poder adquirir pràctica i l'estudiant accepta poder treballar un període inicial de temps en aquesta empresa amb un sou moderat dins de les possibilitats de l'empresa. Passat aquest període inicial, empresa i estudiant decidiran si volen seguir junts i amb quines condicions.

Els objectius que haurem aconseguit amb tot això seran els següents:

  • Haurem ajudat a un jove de Batea a realitzar uns estudis superiors.


  • Haurem cobert una necessitat d'una empresa.

  • Haurem ajudat a la creació de llocs de treball.

  • Haurem aconseguit que aquest jove amb formació superior es quedi inicialment a Batea treballant del que ha estudiat.

  • L'estudiant adquirirà una experiència laboral ràpidament.

  • Incorporar aquests joves a les empreses del poble pot fer millorar professionalment l'empresa.

  • Si l'empresa millora, el poble en conjunt en surt beneficiat, en concret els pagesos que portin el seu producte a l'empresa.

  • Revaloritzem el producte principal de Batea, el raïm.

Ja hem dit que no volem que aquest exemple serveixi per excloure altres branques d'estudis, podríem canviar empresa del vi per empresa del turisme o ajuntament, estudis d'enologia per estudis de turisme i altres...
Creiem que pot ajudar directament e indirectament a molta gent de Batea. Com ho veieu vosaltres???  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

US PREGUEM QUE SIGUEU RESPECTUOSOS I CONSTRUCTIUS EN ELS VOSTRES COMENTARIS, GRÀCIES.