CENT PER CENT PREGUNTA

Com creieu que hauria de ser la taxa per a les terrasses dels bars?

Com creieu que hauria de ser la taxa de les terrasses dels bars ???

dimecres, 8 d’abril del 2015

SOBRE LA NOTÍCIA DEL SETMANARI DE L'EBRE DEL DIA 02-04-15



El passat dijous dia 2 d’abril, vam poder llegir al Setmanari de l’Ebre un article amb el següent titular: “Denunciat el desviament irregular d’1,5M€ de l’Hospital de Mora per fer el Centre de Batea”. Es tracta d’un article enrevessat i complicat per la gran quantitat d’informació que conté, però en resum, es parla de l’existència de documentació de la que es desprendria que SAGESSA hauria pogut pagar les obres i els equipaments de l’Hospital de Dia i del Centre de Rehabilitació de Batea, desviant diners destinats a l’Hospital de Mora d’Ebre per a l’atenció sanitària a les persones. Aquests fets al nostre entendre, de confirmar-se, serien molt greus, i mereixerien l’exigència d’explicacions i responsabilitats a qui correspongui. Per aquest motiu, 100%xBatea ha sol·licitat mitjançant una instància a l’Ajuntament accés al corresponent expedient, per tal de comptar de forma directa amb tota la informació, i poder actuar i portar a terme la nostra funció com a regidors de l'ajuntament. Esperem que des de l’Ajuntament s’actuï amb transparència i se’ns faciliti tota la informació, sense excuses.

12 comentaris:

  1. EL PODER I LA CORRUPCIÓ:

    Soc de la quinta del 75, jo sempre dic de la quinta de franco, camí de 40 anys d'una hipotètica democràcia, dic hipotètica perque es el que és, una transició, un bé comú i un llarg etc...

    Al llarg de la història, la persona no aprén, el que havia de ser una democràcia lliure i amb una societat plena de nous reptes hem canviat els noms però no molts dels fets ja que la gent que entra dins de l'organigrama politic, no es desprén d'aquesta, malversació de fons, desviació de diners, cobraments sospitosos entre d'altres coses que tots ja sabem i que la societat no fa res per aturar-ho.

    Batea, politicament parlant no es mes que un reflex del que esta passant avui dia al mon de la politica,portem 25 d'anys de franquisme modern, com en moltes altres poblacions, gent que no es cansen mai de manar al seu territori, i diuen que ho fan pel poble i per la comarca.Ja son massa anys i crec molt seriosament que batea a de canviar de rumb ja que estem a punt de ser la riota de la comarca i part de catalunya, el nostre batlle sempre diu que som els primers en moltes coses doncs ara que n'apunti una altra, som els primers en fer riure per aquesta comarca, i si com sempre diu ell tot està grabat i contrastat ja que fa mes de 10 anys que xerra massa i aquestes paraules potser se les haura de menjar amb patates, però ja pot estar trànquil que el seu àngel de la guarda no el deixarà penjat .

    Referent a la notícia del setmanari no opino ja que la gent qualificada per jutgar-ho ja es manifestarà, el que si espero es que es posi la gent cadascú al seu lloc i en referència a la gent del cent per cent podrieu incloure a les esmenes o lleis del propi ajuntament si es que es pot fer que els mandats no puguin ser eterns com passa ara i evitar així possibles contagis de poder i corrupció.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Responent a la teva petició, t'he d'informar que com a partit municipal no tenim la possibilitat de fer lleis o limitar els mandats als ajuntaments, això s'hauria de fer des del Parlament de Catalunya i et puc assegurar que el nostre grup hi estaria completament d'acord, i no tant sols als ajuntaments, sinó a totes les administracions. Del que et puc informar i que segur que t'agradarà, és que quan vam crear el partit de 100%xB, i ho vam fer com a partit totalment independent per poder tenir completa independència en TOT (per més que es cansin de repetir alguns que som igual que estos, o que representem a aquells, o que...), vam redactar uns estatuts propis i únics, on es deixa molt clar que els representants de 100%xB tant sols poden estar en primera línea política durant un màxim de 8 anys. Creiem que és l'única forma d'assegurar la participació de tothom en la política municipal, no serà fàcil però hi creiem fermament.

      Elimina
  2. Bona nit:

    Els Bateans ens mereixem alguna cosa mes, fa mes de dos anys que sortim per la tele pagada per tots amb acusacions,denúncies, mentides,enganys, ara al setmanari de l'ebre, tantsols voldria fer una pregunta, també aniràn als mossos a denunciar al diari o també ens denúnciaran un altre cop als que fem un comentari al vostre bloc.Jo crec que el problema es que sempre diu que hem d'anar a parlar amb ell i a casa seva si convé, doncs bé hi ha la mateixa distància de casa seva a la teva que a l'inrevés.

    Ho dic perque quan una persona interposa una denúncia, querella o qualsevol cosa s'ha destar molt segur del que esta portant entremans, si no calladet o simplement fent la feina que realment li pertoca estaría tot millor.
    Sobre la noticia del setmanari....................que la gent...........be sin comentarios.

    Una abraçada, un amic.

    ResponElimina
  3. Crec que esteu fent una feina molt important i necessaria, ja és hora de donar veu a la gent que no li donen cap més oportunitat que votar un cop cada 4 anys i demostrar que la gent que patim el poder tenim la capacitat de pensar i actuar.
    No soc de Batea, però soc de la Terra Alta. Seria molt bò que fessiu xerrades informatives als altres pobles per donar a coneixer el que esteu fent, les trabes que us estan posant... Per experiències similars en aquesta comarca crec que incomodeu als que sempre han tingut el poder de fer el que volen. Vivim en unes terres (com tota la zona rural de Catalunya) caciquils on uns pocs tenen els mitjans per silenciar, atemorir o condicionar la vida d' algú al poble. Es importantissim donar a coneixer la tasca que esteu fent per rebre ajuda i suport i demostrar a la resta de pobles que és possible altres formes de gestió.
    Salut i força.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No saps com t'agraïm aquestes paraules de suport, significa molt per a nosaltres que la gent entengui el missatge que volem donar i no es perdin en les etiquetes que alguns ens volen penjar. Volem fer de la política (la municipal que és la que ens toca), un mitjà de participació en la gestió d'un poble on tothom hi pugui participar i ho pugui fer constantment, no cada quatre anys, cada dia. Que participar en la gestió d'un poble sigui cosa d'una majoria i no d'uns pocs, que l'opinió diferent no és una opinió en contra de ningú, és senzillament això, diferent, que la política municipal no hauria de ser res traumàtic, ni desagradable i que la gent no hauria de tenir "por" de participar-hi activament per les conseqüències que pot tenir, són alguns dels principis que ens mouen per intentar canviar el funcionament actual. El nostre grup estaria encantat de participar en xerrades en altres pobles i amb altres grups, però entenem que hauria de ser per petició d'aquests ja que els nostres mitjans són limitats i es redueixen als humans. Podeu contactar amb nosaltres al correu: centpercentperbatea@gmail.com.

      Elimina
  4. És una llàstima llegir alguns dels comentaris d'este bloc. Molts transmeten molt més que opinions sobre el contingut publicat, es transparenta odi i rancúnia sobre persones concretes, i alguns resulten totalment tendenciosos.
    Crec que contrasten totalment amb l'estil de 100%, però malauradament, estos comentaris, no son puntuals.
    Sort a les eleccions, la necessitareu.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Primer de tot gràcies per desitjar-nos sort a les eleccions. Com molt bé has dit i nosaltres et confirmem, 100%xB no té en el seu tarannà l'odi i la rancúnia, t'ho podem ben assegurar. L'únic que ens mou per tenir en funcionament aquest blog i la pàgina de facebook, és tenir un espai per al debat, la participació i la comunicació entre TOTHOM qui ho vulgui i sobre tot el relacionat amb Batea i la seva gestió. Evidentment que no compartim tots els comentaris que s'escriuen al blog, però intentem no esborrar-ne cap, perquè entenem que siguin quins siguin els comentaris, reflecteixen una realitat i un estat d'ànim, i amagar-ho no resolt el problema, al contrari, molts cops es fa més gran sense fer-hi res per solucionar-ho. El que hem d'intentar entre TOTS és crear un espai on sigui possible defensar diferents idees sense la necessitat d'enfrontaments, un espai de diàleg on tothom sigui capaç d'asseure's a la taula a parlar i amb predisposició a arribar a una entesa i sense prejudicis.

      Elimina
    2. M'imagino i m'alegro de que no compartiu tots los comentaris del bloc. Jo estic amb vosaltres però no en molts comentaris despectius i passionals.
      Està clar que este espai que busqueu no és aquí, on els enfrontaments i els prejudicis també hi tenen lloc.

      Elimina
  5. Jo també detecto odi i rancúnia sobre persones concretes a la carta que ahir va repartir l'Ajuntament de Batea. En aquest cas però aquesta manera d'expressar-se i d'actuar és habitual. Atacs constants a qui pensa diferent, amenaces i coaccions als que difereixen, a través de les xarxes socials i de tots els medis que tenen a l'abast, sense mirar prim, a l'ample, malparlant de qui volen quan volen. Aquesta manera de fer també contrasta i molt de la gent a la qual estant representant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs jo no li vec odi i rancúnia en cap frase, precisament, a la carta que menciones. Sí en altres declaracions verbals, tot i que el llenguatge escrit de la persona que firma la carta sempre sol ser més mesurat que els comentaris, insisteixo, que es solen llegir en aquest bloc.
      En qualsevol cas, l'"y tu más" no ha de ser l'estil d'este partit, i en la mesura de lo possible, dels seus simpatitzants. Està vist que d'incondicionals aquí també n'hi ha.

      Elimina
  6. Vull recordar a tota la gent que potser encara no ho sap que els primers d'interposar denúncies inútils i promocionar joc brut i insults a veins del poble a estat l'alcalde en primera persona seguit de tot l'equip de govern sense questionar cap de les seves decisions.

    Si tancar la Fundació, fer pagar multes per un valor de 15.000 euros, denúnciar a veins del poble sense pestanyegar, acusar a families de lladres entre d'altres, i el mes greu de tot a dia d'avui sense cap proba de res ALGÚ EM POT EXPLICAR QUE ES TOT AIXÒ? perque jo realment no ho entenc.

    Jo personalment entenc la postura de cent per cent, que ha de tenir una visió molt mes amplia que la que els que fem comentaris en aquest bloc, i tampoc comparteixo alguns comentaris que potser poden estar fora de lloc però a la vegada els comprenc.

    Però el que trobo descaradament patètic i lamentable es la autoritat despectiva d'aquest equip de govern envers a un sector cada vegada mes ampli del poble, ja no cola fent-se la victima a les vespres de les eleccions dient que el voleu desgastar políticament, suposo que despres de 25 anys al poder un es desgasta tot solet no fa falta que el desgasti ningú.

    Per acabar us voldria animar a que continueu per aquest cami, fent propostes, animar a la gent a participar en viu i en directe de les feines de l'ajuntament, perque la diversitat d'opinió, la transparència i el bon saber fer no te preu, i que no passa res per canbiar de sobre i votar a cent per cent o una altra candidatura, jo personalment quasi tota la vida he vist el mateix, un canvi no estaría malament. fins un altra.

    ResponElimina
  7. Hola,
    La veritat és que m’he posat a escoltar detingudament l’entrevista de l’alcalde d’ahir dia 16 al C21 a Primera Columna i he al.lucinat per un tubo.

    En primer lloc comunica que es torna a presentar com alcalde sencillamente perque hi ha coses per fer, com pot ser la implantació del carnet, lo de la residència (demanar les 30 places restants), part del projecte de la piscina….. (fins aquí, bueno), i OJO AL DATO!!!!!!!!!!!!!!!! : acabar d’aclarir tot lo TINGLADO de la Fundació (i això ho diu amb un to despectiu). Tinglado?????. Es refereix a aquesta entitat del poble, que al fi i al cap, és una entitat més, una empresa més, com a que “este centre” no cumplia i que per tant s’havia de fer el que s’ha fet i ells (referint-se a “este centre”, han posat una querella i un contenciós. Home, joaquin, que te vinguen de la noche a la mañana en que te tanquen la porta….. als que penjen donen més temps!!!!!!.
    També fa referència a que per ara totes les resolucions dels jutges han sigut favorables a l’ajuntament de Batea; perdona…. ets un crack, jugues a la loteria????, si és que NO, t’aconsello que jugos, et pot tocar la grossa, i de fet personalment VOLDRIA QUE ET TOQUÉS!!!!!! (i ben grossa!!!).
    També fa referència, increïble i a la vegada patètic, que la RHB a Batea i a la comarca no s’ha de perdre. Perdona??????, com ho s’ha entendre això????. Resulta que tanques el centre de RHB de la Fundació que SÍ que donava servei a Batea i a TOTA la comarca, sense costar ni un euro a ningú, i a part donava vida al poble i consum…. I “tu” contra viento i marea t’empepines en que l’has de tancar (de la manera que sigue, en raó o sense raó i erre que erre) i fas l’apertura d’un servei municipal de rhb (que sí que costa molts euros a nivell local) però sol pal poble de batea, i la gent de la comarca? On la poses?. Va home va, que MENOS MAL QUE AL POBLE MOS CONEIXEM TOTS!!!!!.
    Ara mateix estic escrivint i me’n ric : tornes a dir que vatres lluiteu per fer complir la legalitat, perquè és una obligació, i no és negociable, i per tant això és el que feu i fareu. Bravo, bravo…… Jo et pregunto: sol fas complir la legalitat quan t’interessa i en qui t’interessa?, perquè no vull entrar en detalls, però tu millor que ningú saps la realitat al poble, i a segons qui ja li està bé. Quanta raó tens quan dius que AL POBLE MOS CONEIXEM TOTS!!!!!
    A l’entrevista, també afirmes que estàs cansat d’injúries i de mentides, però creume jo també. Dius que heu de fer tot lo possible per a intentar que l’honor de Batea, de l’Ajuntament de Batea i de l’alcalde es netejo (en la primera part et dóno tota la raó perquè mira on has portat al poble i et faig directamente responsable) per això interposareu una querella contra el Diari Setmanari l’Ebre, perquè segons tu sol quede esta opció després que el director d’aquest diari no es rectifiqués de l’anterior notícia (6ME). Tu funciones així, pim-pam-pum de cara als altres i de cara a tu, sempre negant les coses i acusant als altres de fer les coses malament i de complots i de joc brut (que ironía). Va home va, MENOS MAL QUE AL POBLE MOS CONEIXEM TOTS!!!
    Per últim, i per acabar, també dius que som un dels pobles més avançats econòmicament, i jo que me n’alegro si és així però tinc els meus dubtes, però jo també et dic que Batea avui és un referent a la comarca i al territori, i no pel turisme precissament.

    Salutacions per als qui se la mereixen,

    ResponElimina

US PREGUEM QUE SIGUEU RESPECTUOSOS I CONSTRUCTIUS EN ELS VOSTRES COMENTARIS, GRÀCIES.