CENT PER CENT PREGUNTA

Com creieu que hauria de ser la taxa per a les terrasses dels bars?

Com creieu que hauria de ser la taxa de les terrasses dels bars ???

dimecres, 4 de març de 2015

PLE EXTRAORDINARI 10-02-15RESUM DEL RESUM  RdR:
 • L'alcalde avisa als mossos d'esquadra per a que vinguin a la sessió plenària, per què????
 • A partir d'ara dos torns de paraula per punt..... i punto pelota!!!!
 • Subvenció de 10.000 € per a les obres de la Germandat, bravooooo !!!!! 
 • Deixem unes desbrossadores i motoserres a l'ajuntament de Bot i ells ens netejaran unes zones del poble plenes d'herbes i encara ens pagaran algo !!!!!
 • Primer incompliment de Endesa Ingenieria en relació a l'enllumenat del poble,... comencen les penalitzacions !!!
 • L'alcalde insisteix en portar al ple temes de familiars per buscar la confrontació.... 100%xB s'aixeca durant aquest punt i surt fora!!!!
 • Piscina climatitzada, ja portem més de 450.000 € ... i seguim amb el tema del manteniment !!!!
 • Un cop acabats els torns de paraula i sense dret a rèplica, l'alcalde torna a parlar de familiars del nostre grup, aquest cop els fills que juguen a futbol !!!!!
 • Sobre les querelles presentades per l'ajuntament contra dos veïns del poble..... de moment viatgen de Tarragona a Gandesa i de Gandesa a Tarragona, de moment no s'admeten a tràmit!!!!! 
RESUM DEL PLE:
 L'últim ple celebrat a Batea ha estat el del 10 de febrer, i com a tret diferenciador podríem destacar el nou tarannà del senyor Alcalde. Dos novetats prou importants, la primera és que el senyor Alcalde va avisar als mossos d'esquadra per a que es personessin a la sessió plenària no sabem en quin objectiu, i la segona és que com a President dels plens que és, l'Alcalde va definir que a partir d'ara els regidors de l'oposició tant sols tindran dos torns de paraula per punt de l'ordre del dia, després ja no podran tornar a intervenir per molt que en l'última intervenció de l'alcalde o un altre regidor del seu grup es treguin temes nous.
Com a primer punt de l'ordre del dia es va ratificar per unanimitat el decret d'alcaldia on s'aprovava el conveni per atorgar una subvenció de 10.000,00 € al Centre Cultural i Recreatiu Sant Isidre amb la finalitat d'executar obres de rehabilitació i ampliació de l'escenari. En el mes de Novembre quan es van aprovar els pressupostos municipals per al 2015, l'equip de govern ja ens va avançar la seva intenció de subvencionar aquestes obres i el nostre grup celebra aquesta decisió per la rellevància que tenen totes les associacions i aquesta en particular, en el nostre poble.

El segon punt era aprovar el conveni de col·laboració entre els Ajuntaments de Batea i Bot en el marc del qual, l'ajuntament de Batea cedeix material per a la neteja forestal a l'ajuntament de Bot (3 desbrossadores i 4 motoserres) i aquest últim es compromet a pagar la quantitat de 630,00 €/mes mentre utilitzi aquest material i també netejar d'herba uns quants indrets del municipi de Batea (Calvari, Polígon, Font de Llavar i voltants del Camp de Futbol). El Regidor de CIU va preguntar si això tenia alguna cosa a veure en la utilització que d'aquest material se'n va fer ja fa temps , per part de l'empresa Madera Soler a la població de Bot i l'Alcalde va respondre que això no tenia res a veure i que eren dos coses completament diferents. El nostre grup de 100%xB va votar a favor d'aquest conveni i CIU es va abstenir.

El tercer punt era incoar el procediment de penalització per incompliment del contracte de l'empresa Endesa Ingeniería SL referent a la gestió del servei de l'enllumenat públic. En aquest contracte l'empresa es comprometia a canviar tot l'enllumenat públic al tipus LED pel tema d'estalvi energètic en un màxim de 4 mesos. La data límit era el 3 de desembre i com no s'ha complert el termini, l'ajuntament començarà el procediment de penalització que s'estableix a les bases del contracte. El nostre grup de 100%xB va votar a favor de la proposta i CIU es va abstenir.

Abans de començar el quart punt que tractava sobre un procediment de legalitat urbanística d'un veí del poble, el nostre grup va demanar la paraula per informar a l'Alcalde que els tres regidors de 100%xB sortiríem de la sala durant aquest punt perquè tal i com ja hem explicat molts cops, no estarem presents ni participarem de punts de l'ordre del dia que busquin la confrontació personal, el joc brut, el voler entrar en el terreny personal amb l'objectiu de parlar de persones del poble i familiars de regidors enlloc de parlar de propostes, debatre punts de vista diferents i defensar les prioritats per al municipi, que és per al que estem com a regidors i és el que la gent espera de nosaltres. El veí del poble era Joaquim Rams Altés, pare d'una regidora del nostre grup, i el senyor Alcalde va posar aquest punt sobre la legalitat urbanística per aprovar la suspensió de l'execució d'una ordre d'enderroc fins que el Jutjat Contenciós Administratiu es pronunciï al respecte. Preguntes: com pot ser que sigui el primer cop que es porta al ple un tema de legalitat urbanística competència de l'Alcaldia?, per que quan va dictar l'ordre d'enderroc ho va fer per Decret d'alcaldia sense portar-ho al ple i ara ho porta?,  per que tot i que sabent que és competència de l'Alcalde, aquest insisteix en passar-ho pel ple?, per que en altres ocasions davant de temes de legalitat urbanística, no s'han portat al ple?

El cinquè punt era aprovar el projecte d'una altra part de la piscina climatitzada. L'alcalde va exposar amb unes diapositives com quedarà la piscina climatitzada un cop estiguin totes les obres executades. Aquest projecte que s'aprovava en aquest punt és el segon i encara no recull el total de les actuacions que s'han de fer per a la construcció de la piscina climatitzada. Recordem que ja es va aprovar un primer projecte de 200.763,64 € que era la previsió que hi havia al pressupost municipal del 2015 per a la piscina climatitzada, aquest segon projecte puja la quantitat de 250.470,22 € que s'hauran de treure del romanent de tresoreria i encara faltarà un altre projecte (quan 100%xB proposa uns pressupostos alternatius, el senyor alcalde els critica per que diu que no són realistes i no quadrarien a final d'any, de moment els seus ja els ha desquadrat en un quart de mil·lió). De moment la piscina suma 451.233,86 € i encara no hi és tot. El nostre grup li va preguntar a l'alcalde la raó de fer tants projectes, per que no es feia tot amb un sòl projecte i que inclogués el projecte d'activitat? (no ens va respondre). També li vam dir que havíem anat a visitar diferents piscines climatitzades i cap d'elles era de 3 metres d'alçada, de fet els diferents tècnics consultats ens van advertir de possibles problemes de confort degut a la poca alçada del forjat. Una altra recomanació que ens van fer i que nosaltres vam recomanar va ser el fet de poder tenir accés a la part inferior del vas de la piscina (als laterals del vas ja n'hi ha), per poder realitzar les reparacions i manteniment en cas de fuites d'aigua per la part inferior. També vam recomanar fer la pista de pàdel a l'antic camp de futbol sala i així poder fer una coberta de la piscina més lleugera i amb més altura. Evidentment les nostres propostes no es van tenir en compte i se'ns va acusar de no confiar en lo tècnic redactor del projecte, no és el que nosaltres qualificaríem com a debatre un punt del ple però... El torn de resposta del senyor alcalde va començar dient que no era veritat que el cost del manteniment fos de 100.000 o 150.000 €.... bé, curiosament el nostre grup no havia dit res de tot això en la seva exposició però com és un tema que ja l'hem discutit diferents cops amb el senyor Alcalde, i ell ens ha assegurat que mai va dir res semblant, us adjuntem els talls:


Un cop ja vam utilitzar els dos torns de paraula i sense tenir dret a cap altra rèplica, l'Alcalde va tornar a treure temes personals dels regidors del nostre grup, aquest cop va parlar del fill d'un regidor del nostre grup i va criticar que aquest anés a jugar a futbol a Gandesa amb l'equip d'aquesta població enlloc de fer-ho a Batea. Com no teníem dret a parlar i poder explicar-li al senyor Alcalde el perquè d'aquesta situació, ho farem des d'aquí tot invitant-lo a que parli amb la Junta del CF Batea que també li podrà explicar les raons.
Ramon Ant. Arnal Vidal: No ho sap senyor alcalde que el CF Batea no va crear la categoria per jugar el meu fill ??? Doncs ho hauria de saber. I també li dic que jo encara no he parlat mai en cap sessió plenària dels seus fills ni de la seva família, ni del que fan o deixen de fer. 
Lamentem profundament que el Sr. Alcalde es cregui legitimat per jutjar les nostres decisions personals, familiars o professionals, és a dir, aspectes privats de la nostra vida privada, i que la política al nostre poble sigui així.
En el punt de precs i preguntes, el regidor de CIU va preguntar per l'estat de les querelles que l'Ajuntament havia interposat contra dos veïns del poble i l'Alcalde li va respondre que el jutge de Tarragona les havia enviat al jutge de Gandesa i aquest les havia retornat a Tarragona al·legant falta de competència i que ara faltarà veure que passa.

11 comentaris:

 1. Eiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!! que bo!!! m'agrada molt aquest nou format, el Resum de Resum i el Video. Gràcies nois i noies, m'heu arrencat un somriure i mireu que és difícil. Suposo que vosaltres sí teniu algun que altre estudi de costos del manteniment de la piscina! per cert podeu aclarir si veieu possible adjudicar aquest segon projecte abans de les eleccions??? una altra pregunta...me podeu dir si els projectes son Fase 1, Fase 2...??? per quan està fixada l'Acta de Replanteig de l'obra adjudicada???? i la darrera teniu coneixement de en quants dels qui han signat convenis-contractes-etc amb l'Ajuntament de Batea els darrers 10 anys s'han iniciat procediments sancionadors, execucions de garanties, contenciosos etc, és a dir, amb quantes empreses l'Ajuntament de Batea ha mal acabat els seu contractes? gràcies

  ResponElimina
  Respostes
  1. Segurament que aquest segon projecte s'adjudicarà abans de les eleccions, l'alcalde ja ha deixat clar que vol tirar-ho tot endavant en aquest començament del 2015. Referent a lo dels projectes no són Fase 1 ni Fase 2, els noms concrets són per al primer, "projecte d'ampliació de les piscines municipals per a ubicació de pista de pàdel" i per al segon, "projecte d'adequació de local per piscina coberta", de totes formes no hi veiem en aquest punt cap anomalia al nostre entendre. Referent a lo de la data de l'acta de replanteig, no en tenim ni idea, això ja són qüestions més tècniques i d'execució. Referent a lo dels convenis i contractes, no sabem exactament quants d'aquests en els darrers 10 anys han derivat en procediments sancionadors o contenciosos o altres, durant el darrer mandat que és quan nosaltres hem estat a l'ajuntament n'hi han hagut uns quants (CASSA, TRANSCORNEJO, ....) però també hem de dir que nosaltres sempre hem estat al costat de l'equip de govern en aquestes decisions, si no ens falla la memòria sempre hem votat a favor en aquest tipus de propostes. Quan es redacta un conveni o un contracte, les dues parts s'han de llegir bé el que hi posa i al que es comprometen, molts cops es comprometen a realitzar certes millores i són aquests compromisos justament els que fan que obtinguin la màxima puntuació i s'enduguin l'adjudicació del servei o l'obra, per tant s'ha d'exigir que compleixin els compromisos adquirits mitjançant els procediments descrits en els mateixos convenis o plecs de clàusules administratives i tècniques.

   Elimina
 2. Sóc de Batea encara que fa molts anys que no hi visc. Hi tinc amics,veïns,companys de feina ,tiets... i la veritat és que quan escolto coses d'aquestes, tant d'un costat com de l'altre, enfrontaments d'aquesta mena,que l'únic que fan és crear malestar entre la mateixa gent del poble...... em fa molta pena.......no és la Batea que jo recordo.

  ResponElimina
  Respostes
  1. No és la Batea que tu recordes ni la que nosaltres volem, ens referim a aquesta Batea enfrontada de la que parles, ens agradaria una Batea tranquil•la sense totes aquestes històries, on la gent hi pugui treballar i viure, sense por a parlar i opinar i per què no,.... a discrepar, estem segurs que tot això faria una Batea més rica no tant sols econòmicament sinó socialment. Et puc assegurar que sempre hem mantingut una postura de col•laboració al mateix temps que crítica en els aspectes que no ens han agradat referents al poble, segurament es pot fer millor, en som conscients, i necessitem de la interrelació amb tothom per portar tota aquesta situació a bon port, per aquesta raó t'invito a que privadament (centpercentperbatea@gmail.com) o públicament (blog) puguem intercanviar opinions i altres maneres de fer que ens puguin ajudar a tots plegats. Moltes gràcies per participar en el blog i esperem poder seguir parlant, una abraçada des de Batea.

   Elimina
  2. Estic totalment d'acord amb tu, tot aquest enfrontament no porta enlloc. Estic segura de que la gent del poble no vol viure amb aquestes pors i rancunies.Segurament vosaltres, tant uns com els altres, al viure-ho de prop, dia a dia, no us n'adoneu de visió que a nivell de comarca es té del poble.
   De vegades , quan un té un problema és millor allunyar-se una mica i aquest es mira amb uns ulls més objectius que no pas quan hi estàs tant involucrat. La veritat és que ....i mira que tot i fer anys que no hi visc a Batea m'hi sento, el Bateanisme no porta enlloc.

   Elimina
 3. UNA IMATGE VAL MES QUE MIL PARAULES:

  He de reconèixer que aquest nou format de fer els resums m'ha sorprés gratament i espero que no sigui el darrer.
  Sembla que va prenen força aquella dita que diu " que s'agafa mes pronte a un enbustero que a un coixo".El problema es que les coses es donen per centades i per certes segons qui les diu o les escriu.

  Lamentablement aquests episodis de les mentides o del que jo no he dit o si que ho he dit però no volia dir això però es que era allò altre es que tu no ho entens perque tu vas dir que no se el que. Em seguiu no?. Doncs be n'hi ha molts si tirem de filmoteca dels plenos, i de plenos escrits en actes de molts mes anys també n'hi han de sorpreses i es que realment no ens enganyem i ara que no ens sent ningú fa mes de vint anys que fa el mateix, dic però no dic, faig però no vo vaig fer entre moltes d'altres històries.

  En fi , ni que no us ho acabeu de creure i ha gent que us segueix, us escolta, us vigila, i com no us admira.

  Atentament simplement un amic: A.V.C

  .

  ResponElimina
 4. Molt bo el video!! Un document gràfic per demostrar el que alguns ja sabem, que el nostre alcalde repeteix... i repeteix.... i torna a repetir...... que ell sempre diu la veritat. Doncs no.... no sempre diu la veritat!!

  ResponElimina
 5. Bon dia:
  Hem podríeu contestar una pregunta?

  La gent que te que anar a rehabilitació derivats de l'hospital de mora o Tortosa, els deriven suposadament a la Fundació oi?

  Si es així com es que hi ha gent que va suposadament al il.legal centre de l'ajuntament?
  Gràcies.

  ResponElimina
 6. La veritat és que no estem al cas del protocol exacte que es segueix en aquests casos, sentim molt no poder-te informar de com actuen els serveis sanitaris alhora de derivar als pacients per a realitzar tractaments de rehabilitació. Esperem que si algun dels nostres lectors coneix amb certesa aquest protocol, ens el pugui explicar a tots plegats.
  Per altra banda, nosaltres no hem dit mai que el centre d'animació física i manteniment i rehabilitació de Batea sigui un centre il•legal perquè no ens toca a nosaltres dir-ho, el que sempre hem defensat és que quan es va decidir de crear aquest servei, es va fer saltant-se "al nostre entendre" unes quantes lleis; sense respectar una concessió que tenia SAGESSA d'aquest edifici; i duplicant un servei existent i gratuït a Batea a càrrec dels pressupostos municipals. Sent coherents amb aquests tres arguments, el nostre grup va presentar una sèrie d'al•legacions (7 concretament), que l'ajuntament va desestimar en la seva totalitat entrant el servei en funcionament tot seguit. En l'actualitat aquest servei es troba duplicat a la població de Batea, un el gestiona directament l'ajuntament fent-se càrrec de totes les despeses i l'altre el gestiona la Fundació i les despeses van a càrrec de la Generalitat. Fins on nosaltres sabem, si una persona del municipi vol anar al centre gestionat per l'ajuntament, doncs es posa en contacte amb el mateix ajuntament i aquest li gestiona l'accés a aquest servei. El contracte públic del servei de rehabilitació i logopèdia a la Terra Alta el va guanyar en el seu moment la Fundació Terra Alta SXXI, i per tant els serveis sanitaris de la Generalitat de Catalunya ofereixen aquest servei a la Terra Alta a través d'aquesta Fundació. El problema que nosaltres veiem en tot aquest assumpte, és la duplicitat dels serveis i de despeses. També hem de recalcar que en l'últim ple que en breu resumirem, es va aprovar la proposta d'un annex al contracte entre Ajuntament de Batea i Sagessa on es reflectia la cessió d'una part de les instal•lacions del centre Sociosanitari per a poder exercir precisament aquesta activitat de rehabilitació i animació física i manteniment. Aquesta va ser la tercera de les al•legacions que el nostre grup va presentar i que en aquell moment es va desestimar, per què?.... no ho sabem.

  ResponElimina
 7. Hola.
  En relació a l'anònim anterior i contestant a la primera pregunta i també aclarint a centxcent la possible incertesa, afirmar que tota derivació de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, com de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre van directament a la Fundació Terra Alta, així com els volants de derivació d'Atenció Primària, perquè recordem que va ser la Fundació la qui va guanyar el concurs de Rehabilitació física, en la modalitat ambulatòria i domiciliària, i de logopèdia a la Terra Alta. Dit en paraules més clares, podríem dir que tots aquests volants de derivació al centre "?¿" municipal de l'Ajuntament no tenen cap mena de validesa ni en poden enviar cap, ja que "allò" d'allí dalt és a títol "privat",pagant tots los bateans i bateanes, d'una manera directa o indirecta, això ho heu de tenir clar que ho paguem... a pesar que ells ho vulguen vendre i disfressar d'una altra manera.

  ResponElimina

US PREGUEM QUE SIGUEU RESPECTUOSOS I CONSTRUCTIUS EN ELS VOSTRES COMENTARIS, GRÀCIES.