CENT PER CENT PREGUNTA

Com creieu que hauria de ser la taxa per a les terrasses dels bars?

Com creieu que hauria de ser la taxa de les terrasses dels bars ???

dijous, 26 de febrer del 2015

CARTA ALS VEÏNS I VEÏNES DE BATEA 23-02-15



Benvolguts veïns i veïnes,


 


Ens adrecem una vegada més a tots vosaltres, aquesta vegada per fer una mica de memòria, l’equip de govern actual ens recorda constantment el que han fet en aquest mandat i nosaltres tenim l'obligació d'informar del que NO s'ha fet i del que al nostre criteri s'ha fet malament.


 


Estem parlant del projecte de la biomassa, el gran projecte que va presentar a la darrera campanya electoral, la de l’any 2011, en el marc del qual es va prometre al poble que es construiria una planta de biomassa de 10MW de potència, amb una inversió global de 34 milions d’euros, i que a mig termini suposaria la creació d’entre 100 i 150 llocs de treball. No oblidem que va ser amb aquesta proposta amb la que, principalment, UPTA-PM es va presentar a les anteriors eleccions, lligant-la també a la futura piscina climatitzada. Va fer un acte de campanya a la Sala polivalent amb una presentació de diapositives del que havia de ser aquesta planta de biomassa; va fer la selecció del personal que havia de portar a terme la neteja dels boscos en el marc d’un pla ocupacional; i els va donar a ells i a molta altra gent l’esperança d’obtenir en un futur no gaire llunyà un d’aquests 150 llocs de treball. A dia d’avui podem dir que no hi ha planta de biomassa, no hi ha gestió forestal, no hi ha ni un lloc de treball relacionat amb aquell projecte,... ara ja és només fum.


 


A més, al nostre parer, es va portar una mala gestió i una desinformació per part de l’Ajuntament de les actuacions que es van arribar a realitzar, el que es concreta bàsicament en les següents actuacions:


-  Molts propietaris es van queixar de les males condicions en les que es deixaven els boscos després de la seva neteja.  


- Es va tallar indiscriminadament sense retirar la biomassa, amb el conseqüent risc d’incendi que això va comportar per als nostres boscos. Recordem que es va trigar més d’un any en retirar la biomassa del bosc, i que fins al Gener del 2014 no es va acabar de retirar tota la biomassa acumulada al polígon.


- L’Ajuntament va pagar a Maderas Soler la desmesurada quantitat de 60.000 € per formar durant tres mesos a tres treballadors, el que es va justificar en que l’empresa de gestió forestal que havia d'instal·lar-se a Batea havia de disposar de personal format. Reflexionem, són 20.000 € per cada “estudiant” per fer una formació de tres mesos, això no ho val cap Màster Universitari.


- I per si tot això fos poc, l’empresa Maderas Soler s’emporta tota la biomassa generada sense pagar el seu preu a l’Ajuntament.


 


Evidentment, a pesar de que el nostre Grup va donar suport inicialment al projecte de la biomassa, no podíem donar suport a la gestió que se’n va fer, sobretot a la contractació de la formació per aquest import de 60.000 €, i així ho varem manifestar en cada moment al Ple de la Corporació.


 


Per últim, i tornant a fer memòria, volem posar de manifest que a la campanya electoral de l’any 2011 es va afirmar en tot moment que el projecte de la piscina climatitzada estava lligat al projecte de la biomassa, En canvi avui, i a pesar de que aquest projecte ha fracassat, tot sembla indicar que UPTA-PM basarà la nova campanya electoral del 2015 en aquesta piscina, aprovant projectes i licitant obres precipitadament i sense tenir cap “fórmula imaginativa” per poder mantenir-la, més enllà d’estalviar diners d’altres partides per destinar-los al seu manteniment.


Com a il·lustració, i per a que veieu que som rigorosos amb el que diem, us deixem uns articles publicats a finals de l’any 2010 al Punt Avui, al que l’Alcalde va fer aquestes i altres afirmacions. 

 

 


Una inversió d'uns 34 milions

15/12/10 02:00 - Batea - Gustau Moreno
Aquest dijous, l'alcalde de Batea es reunirà amb l'empresa Valorisa i Gas Natural, per concretar les línies d'evacuació de la planta de biomassa. Les plantes de Batea i de la Sénia són les apostes del govern català per solucionar l'excés de massa forestal, de residus de la indústria del moble i de les restes de l'olivera i de la vinya a les Terres de l'Ebre. Amb una inversió d'uns 34 milions d'euros, la planta de Batea estarà gestionada per una societat mixta, amb participació municipal. Tindrà una potència de 10 megawatts i crearia de 100 a 150 llocs de treball.

 

Batea climatitzarà la piscina coberta amb biomassa

L'Ajuntament vincula el projecte de la planta energètica amb la reforma i ampliació de les instal·lacions esportives

15/12/10 02:00 - Batea - Gustau Moreno



La nova piscina coberta de Batea, la primera climatitzada de la Terra Alta, és el projecte més ambiciós que Joaquim Paladella (PSC) vol iniciar abans del final del mandat. En aquest sentit, la construcció de la piscina s'emmarca en la reordenació global de la zona esportiva de Batea. El projecte, al qual ha tingut accés El Punt, té una planificació a mitjà termini. A més, vincula el manteniment i la climatització de les instal·lacions a la planta de biomassa que s'ha de fer al poble. La piscina coberta costarà uns 700.000 euros, però la reforma i ampliació de les instal·lacions esportives té un pressupost d'1,4 milions.

L'alcalde de Batea va explicar ahir que ara estan fent el tancament del camp de futbol, i que el pas següent serà construir-hi els vestidors i els nous accessos, així com la instal·lació de la gespa artificial. Segons Paladella, tot seguit començaran les obres de la piscina coberta, que es farà al costat de l'actual piscina d'estiu, tot compartint els serveis i el manteniment. Quant a la climatització, per motius tècnics, l'Ajuntament deixarà per més endavant l'aprofitament de l'aigua calenta generada a la planta de biomassa, però ja ha trobat una solució. Així, la concessió de la planta establirà que Batea tindrà dret a disposar “gratuïtament” de la biomassa que necessite per a la climatització de la piscina. A més, amb el cànon anual que els pagarà l'empresa privada, també han previst costejar el manteniment de les instal·lacions, “que és el més car en una piscina coberta”. De fet, Paladella va destacar que un projecte va estretament lligat a l'altre: els 600.000 euros que l'Ajuntament ha de cobrar de la llicència d'obres de la planta de biomassa seran per costejar les obres de la piscina. “Som un poble de 2.200 habitants i hem de buscar fórmules imaginatives per poder mantenir una piscina coberta”, va dir. La zona esportiva de Batea es completarà amb pistes de tennis, pistes de pàdel i un restaurant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

US PREGUEM QUE SIGUEU RESPECTUOSOS I CONSTRUCTIUS EN ELS VOSTRES COMENTARIS, GRÀCIES.