CENT PER CENT PREGUNTA

Com creieu que hauria de ser la taxa per a les terrasses dels bars?

Com creieu que hauria de ser la taxa de les terrasses dels bars ???

divendres, 5 de setembre de 2014

CARTA VEÏNS I VEÏNES DE BATEA 05-09-14




Una de les qüestions que ens preocupa i que en les reunions realitzades pel nostre grup de 100%xB ja fa temps que es tracta, és a quanta gent arribem a través del blog i del facebook, són les eines de les que disposem de forma gratuïta per a comunicar-nos amb els veïns i veïnes de Batea, per dir-los el que estem fent, la nostra opinió, les nostres propostes, però també som conscients que no tothom utilitza aquestes eines, i és per aquesta raó que hem cregut convenient en aquesta ocasió, enviar en format carta el nostre escrit que tot seguit us adjuntem.
 


Benvolgudes veïnes i veïns,

Han passat més de tres anys des de les darreres eleccions a les que el nostre grup va obtenir representació a l’Ajuntament i volem adreçar-nos a vostès, especialment a tots aquells que no ens segueixen a les xarxes socials o al nostre blog, amb la finalitat de poder arribar a tothom i de poder explicar el nostre punt de vista.

100%xBatea va nàixer amb un objectiu al que continuem fidels, aglutinar a la major diversitat de gent de Batea en un partit polític independent d’àmbit exclusivament municipal, al que, amb independència de la tendència política de cadascú, es treballi lliurement i desinteressadament per aconseguir una BATEA guapa, intel·ligent, comprensiva, madura, oberta, amb visió de futur i de la que tots i totes ens sentim orgullosos. Amb aquesta il·lusió vam començar però des de molt aviat varem veure que això no seria tant fàcil, i tot i que hem intentat evitar la confrontació i la crispació, bona part del nostre temps i esforç se n’ha anat en defensar-nos de l’atac i el descrèdit cap a les nostres persones i familiars. Això no hauria de ser així i menys en la política municipal. Nosaltres continuarem treballant per canviar aquesta manera de fer, per aconseguir que qui vulgui participar en la política municipal, ho pugui fer amb la tranquil·litat de saber que pensar o veure les coses d’una manera diferent, no implica estar contra ningú.

Encara que així es digui repetidament, la nostra actuació no ha estat un no sistemàtic a la acció de l’equip de govern. Hem recolzat aquelles decisions que ens semblaven adequades per al poble, com l’obertura de la residència o la posició de l’Ajuntament envers CASSA. En altres ocasions, tot i estar d’acord en el que es volia fer, no ho estàvem en el com, i hem proposat alternatives, com en el cas de la Sala de Vetlles, proposant la seva ubicació al polígon, o en el cas de les obres de la Botera, proposant diferents modificacions al projecte. En altres ocasions no hem estat d’acord en les actuacions de l’Equip de Govern, i així ho hem manifestat i argumentat en cada cas.

Evidentment, no és possible en un sola carta parlar de tots i cada un dels assumptes que afecten al nostre poble, de manera que començarem pel més recent i sobre el que encara en aquests moments s’estan succeint els fets, la rehabilitació a Batea.

Com tots saben, als acabaments de l’any passat l’Alcalde va cessar el servei de rehabilitació a la Fundació perquè, segons diu, no tenia la llicència d’activitat per fer-ho i, a més, posava en perill a les persones. Abans, però, va convocar i desconvocar una consulta popular començant el que anomenen el conflicte de la rehabilitació a Batea. Des de llavors, han passat i s’han dit moltes coses, després de les que la situació, pel moment, ha quedat així:

-La Fundació presta el servei de rehabilitació als CAPs de Gandesa i Batea dintre del servei sanitari de cobertura pública, servei finançat per la Generalitat, el que ha comportat que la gent de la comarca ja no vingui a Batea a fer la rehabilitació.

-L’Ajuntament presta el mateix servei de rehabilitació, i un altre que anomena “animació física i manteniment” al centre sociosanitari (la residencia), i ho fa, al nostre entendre, saltant-se unes quantes lleis i sense respectar la concessió que té SAGESSA sobre aquest edifici, i a més, finançant-lo íntegrament amb el pressupost de l’Ajuntament, és a dir, que el paga vostè i el paguem tot el poble, quan en realitat ja el tenim cobert i garantit a Batea.

-Per tant, com al principi, tornem a tenir el servei duplicat, però ara el servei que ofereix l’Ajuntament ens el paguem de la butxaca.

- L’Ajuntament té un contenciós interposat per La Fundació arrel de la clausura del seu centre i de la imposició d’una sanció de 14.001 €. De moment el contenciós i l’assessorament a l’Ajuntament pels expedients administratius de la Fundació, ens han costat 16.456 € en advocats, quan el contenciós es troba encara en la seva fase inicial, pel que ens podem fer una idea del que ens arribarà a costar. Com a dada orientativa, al pressupost del 2013 la partida de jurídics i contenciosos es va liquidar en 15.000 €, mentre que al 2014 la partida ja ascendeix, de moment, a 90.000 € molts dels quals s’haguessin pogut evitar .

- Arrel d’una querella interposada per la Fundació, el Jutjat de Gandesa està investigant l’actuació de l’Alcalde i dels tècnics municipals en tot aquest assumpte. l’Alcalde i el tècnic Sr. Iñaki Copiví ja han declarat en qualitat d’imputats, i lluny de quedar tot aclarit com ha manifestat l’Alcalde, el Jutge ha citat a declarar per aquest setembre en qualitat d’imputat el tècnic Sr. Enric Roig, i a dos de les anteriors secretàries de l’Ajuntament en qualitat de testimonis. De veritat està tot tant clar, o l’Ajuntament té encara coses per aclarir davant del Jutge?. Pel que fa a la despesa que això suposa a l’Ajuntament, de moment, només per l’estudi de la documentació i la preparació de la defensa de l’Alcalde i del Sr. Iñaki Copoví, hem pagat 7.260 € a l’advocat. Ja en portem 23.716 €.

-L’Ajuntament de Batea, per la seva part, ha interposat una querella criminal contra la Sra. Teresa Arnal Vidal i dos contra el Sr. Miquel Joan Rams Suñé, tots dos veïns del nostre poble, querelles que no tenim noticia que el Jutge encara les hagi admès a tràmit. Aquestes no les interposa l’Alcalde si no l’Ajuntament, el que significa que les hem interposat tots els Bateans. Vostè es volia querellar contra aquestes persones? Vostè està d’acord en que es gastin així els seus diners?. Això ens ha costat en advocats, fins ara, 10.890 € només per l’estudi del cas i la redacció de les querelles. Ja en portem 34.606 €. 

En fi, aquesta és la situació en la que ens trobem actualment, serveis clausurats, sancions imposades, serveis duplicats, contenciosos, procediments penals... i la convivència entre tots nosaltres en perill. La realitat és que ara per ara hi ha moltes persones i famílies del nostre poble enfrontades per culpa d’aquest assumpte, i voler-ho negar com fa l’ Alcalde i el seu Equip de Govern, senzillament és enganyar a la gent. 

Per tant, és obligat que reflexionem i ens fem algunes preguntes: creu que les decisions de l’Alcalde han estat justificades i responsables? Li agrada aquesta confrontació entre la gent del nostre poble? i sobretot, creu que Batea hi ha guanyat alguna cosa en tot això, o que només hi hem perdut?.

Nosaltres estem segurs de que la gestió d’aquest assumpte per part de l’Ajuntament no ha estat la correcta, que aquest conflicte s’hagués pogut evitar, i que això no és el que Batea es mereix. Vostè què en pensa?.

7 comentaris:

 1. Enhorabona pel treball fet! Que la gent de Batea sapigui d'una vegada la realitat a la nostra població.

  ResponElimina
 2. Enhorabona! Ja era hora de que algú possessi una mica de seny en tot aquest asumte. Ara, ningú podrà dir: "Jo es que no sabía res......

  ResponElimina
 3. Primer que res voldria felicitar a tot el grup per la carta que heu redactat, amb tot el respecte que es mereix aquesta i posant una mica els punts sobre les is.

  Molta gent pot pensar que sempre que escric en aquest bloc es per alabar a aquest grup amb la tasca que du a terme( que no es gens fàcil), ja perque tingui familiars dins del grup, o per la relació en molts del que el componen.

  Doncs be pensi el que pensi molta gent, si parlo be d'aquest grup i de les coses que fan es perquè son una gent que estan per les inquietuts de la gent del poble, i a la pruebas me remito:

  1- Han demanat informes pel tema de la BIOMASSA, en el que es van prometre 50 llocs de treball, on son? quines explicacions s'han donat en aquest cas. 0.
  2- Abans de tancar la guardía, es va fer un projecte per ampliar-la per part del grup de 100 per 100, que resulta que costaría menys que els gastos juridics de las Fundació, no s'ho van ni mirar.
  3- Estaven d'acord amb el terma del tanatori, però amb diferent ubicació, no els van escoltar.
  4- El tema de CASSA els hi van dir el que feia el cas, però com sempre com si parlèssin amb la pared.
  5- El punt estrella FUNDACIÖ, judicis,querelles,gent imputada,etc, tot per la caburdería del batlle i el seu grup de govern en fer-se els reis de tot el poble, es igual que pensi la gent del poble, les families que estan treballant pel poble i per la comarca, es igual, la gent que porta mes de vint anys donant servei, primer amb la creu roja que ja no queda ni el lletrero i ara amb la fundació, molta de la qual DESINTERESADAMENT. Als treballadors que s'han vist involucrats en aquesta boira sin comer-lo ni beber-lo, que l'unic que volen es anar a treballar com qualsevol persona i mes si estan amb la mes estricta legalitat.

  En fi espero que aquesta carta faci reflexionar a mes d'una persona, amb el sentit de sumar i no de dividir com fa massa anys que esta passant al poble de Batea, crec que el poble necesita un canvi de rumb, crec que 25 anys de poder absolut cremen al mes pintat i respectat, si no que li preguntin al nostre expresident pujol.

  Esperant que el temps posi cadascú al seu lloc.............

  Una forta abraçada,un amic A.V.C.

  ResponElimina
 4. Abans de començar, voldria aclarir que no sóc ni familiar, ni treballador, ni conegut de..... sóc un veï de Batea, completament extern a totes bandes i ho miro des de l’objectivitat.

  En primer lloc, voldria dedicar unes paraules d’agraïment al grup 100 x 100:

  GRÀCIES, és una paraula tant petita però amb un gran significat…. I que, davant d’aquesta realitat-problemàtica local que estem vivint, no es pronuncia tan sovint com es deuria a aquelles persones que realment SÍ que estan treballant, des del meu punt de vista, PEL POBLE I PER AL POBLE. Jo com a seguidora d’aquest blog, del vostre treball (en equip), de les vostres persones, de la dedicació exhaustiva, de la vostra professionalitat, vull agrair-vos la “valentia” que realment heu demostrat formant aquest grup (ara d’oposició al govern municipal i esperant que això pronte canviï) on l’objectiu d’aquesta formació era fer un anàlisis de la gestió general del poble de Batea, del que es creia que es feia bé, del que no es feia tant bé i del perquè, del que no es feia i del perquè…amb una única finalitat: lo millor per al nostre poble (en general, sense perjudicar a ningú ni a cap empresa, no diferenciant no treballant sempre amb el rencor ni amb la ràbia).PERÒ ARA, l’equip de govern municipal s’ha passat de la ratlla!!!; Ells no tenen respecte per res que no sigue “el seu” ni tenen “educació” per a aquells que no són dels seus.
  GRÀCIES per mantenir-nos tant ben informats al poble, al menys informant des d’un altre punt de vista que no sigue les imatges i parafernàlies que es retransmeteixen dels plenos al Canal 21 (“pagad…. Y saldreis cuando querais”!!) per part del nostre benvolgut alcalde. Sóc conscient que no us deixa parlar gens o el mínim de lo mínim, i que quan us autoritza a parlar , encara tenen la mala educació de girar la cara i susurrar entre ells – regidors tots ells molt obedients i tercos, que sembla que li deguen la vida-.
  Centrem-nos ara en la carta que heu repartit: Novament MIL GRÀCIES per dir finalment les coses pel seu nom i els números. La gent ara ja sap realment el que hi ha, una altra cosa és que no en vulgue parlar per por a ……… Personalment crec que ja hem arribat al punt més alt que podem trobar (afectant àrees de salut, àrees socials, àrees econòmiques, vides particulars i familiars, en fi i perquè no, també en el tarannà del poble; una cosa està clara….hem perdut molt i encara hem de perdre més el poble!!!). Defenso i recolzo plenament al grup de 100 x 100, CIU i també a tot l’equip directiu de la Fundació (olé sus huevos!!!!!!) per seguir lluitant per canviar la política local, i tindre els collons suficients per tirar endavant tot el procediement per poder defensar una cosa justa i que recordem que durant 10 anys ha estat funcionament amb total normalitat.

  A&S un amic.









  ResponElimina
 5. En continuació al comentari anterior, seguim:
  Ara ja entro de ple a la meva opinió respecte a les vostres preguntes que formuleu a la carta enviada:
   Respecte a la defensa del tècnic i del alcalde.... qui la te que pagar?. El poble o els implicats? Al meu entendre, els implicats, ja que ha estat una cosa buscada, rebuscada después de 10 anys de funcionament.
   Querelles contra Teresa Arnal i Miquel Joan Rams interposades per l’Ajuntament, és a dir, per tot el poble. Senyor Alcalde, .... a mi ni directament ni indirectament m’ho ha preguntat ningú, per tant jo no tinc perquè pagar ni un euros més dels que ja pago ni querellar-me contra dos veïns del poble (no m’han fet res). NO CREU QUE ARA SÍ, ERA EL MOMENT DE FER UN REFERÈNDUM?? QUERELLA SI? O NO?. JO NO.
   Serveis duplicats? No. Si el servei que ja dona la Fundació no costa ni un euro.... perquè hem de pagar els bateans un servei que ja es donava, es dona i es donarà (això últim fins la justícia decideixi, es clar!) per una rabieta del nostre il.lustríssim???.
   Com es pagaran tots aquests costos? Amb els diners dels bateans.


  Ui, encara hem quedava una cosa al tinter!!!. Per cert, senyors regidors:.... valoreu el moment en que aixecau la mà per votar ( a tot que sí) perquè esteu per defensar el poble i no al alcalde!!.


  Esperant que la justícia sigue justa, una abraçadeta,

  A&S un amic.



  ResponElimina
 6. Felicitats cent per cent:

  Espero que podeu celebrar molts anys mes i si pot ser governant el nostre poble, bueno si voleu deixeu que primer faci la piscina climatitzada, ja que es una prioritat màxima al poble de Batea.He,he.

  Una forta abraçada: un amic ALBERT VILLARROYA CREIXENTI.

  ResponElimina

US PREGUEM QUE SIGUEU RESPECTUOSOS I CONSTRUCTIUS EN ELS VOSTRES COMENTARIS, GRÀCIES.