CENT PER CENT PREGUNTA

Com creieu que hauria de ser la taxa per a les terrasses dels bars?

Com creieu que hauria de ser la taxa de les terrasses dels bars ???

dimecres, 16 de juliol de 2014

INSTÀNCIA DE L'OPOSICIÓ & DECRET D'ALCALDIAJa ens perdonareu però un altre cop ens hem de saltar l’ordre dels nostres escrits per donar preferència a un decret d’alcaldia que al nostre entendre és tota una declaració d’intencions d’aquest equip de govern. Hem d’ajornar el resum del ple del 30 de juny que va ser llarg, amb molts punts dins de l’ordre del dia i com no podia ser d’una altra manera i ja ve sent costum, amb punts nous que es van afegir en el mateix moment del ple. Com a única referència a aquest ple i que ens servirà per posar-nos en situació, direm que en el punt de precs i preguntes el nostre grup va preguntar a l’equip de govern si ens podien explicar amb claredat en què consistiria aquest nou “servei d’animació física i manteniment” ja que en el ple anterior no ho havien fet  no sabem per quina raó i s’havien limitat a dir que tot estava a l’expedient i que no tenien que explicar res més. Vam aprofitar la presència del Canal 21 per evitar una resposta com la del ple anterior i la veritat és que va funcionar, no ens va aclarir cap de les qüestions que li vam preguntar però com a mínim va respondre explicant que aquell servei era molt més que un servei de rehabilitació, que anava més lluny que la rehabilitació. 
La seva única resposta a totes aquestes preguntes va ser amb forma de rialla i dient que li semblava que estàvem molt preocupats per la legalitat d’aquest servei i per la seva creació. Bé, sembla que l'equip de govern això no li preocupa, no li preocupa la legalitat (no ho sembla), no li preocupa que la gent del poble no tingui ni idea del que és aquest servei (primer el crea i després ja ens explicarà amb una reunió per a tot el poble del que es tracta), no li preocupa fer modificacions de crèdit de 35.000 € per pagar part d’aquest servei, no li preocupa contractar nou personal amb la possibilitat d’estar incomplint la Llei 27/2013 de Racionalització i Sostenibilitat de l’administració local, no li preocupa res, res de res, ho celebrem!!!!!, però preguem respecte per al nostre grup que sí que hi està preocupat i no poc, no tant sols per la creació del servei sinó per com l’equip de govern està fent les coses.
Després del Ple Ordinari del dia 30 de juny, al que l’Alcalde tampoc va donar una explicació entenedora del nou servei d’animació física i manteniment, el nostre grup va creure oportú presentar una instancia a l’Ajuntament demanant tota la informació relativa a les instal.lacions afectades per a la prestació d’aquest servei (planta baixa de la Residència al carrer del Cos, 10) i als possibles acords i/o convenis signats amb SAGESSA, que és qui utilitza i gestiona aquestes instal·lacions en l’actualitat. L’objectiu d’aquesta instància era obtenir la informació necessària sobre les condicions de la prestació d’aquest servei per a poder presentar, si ho creiem necessari, al·legacions i suggeriments al reglament i memòria justificativa del mateix. La instància la podeu llegir en aquest enllaç: INSTÀNCIA
Passats 5 dies després de la presentació de la instància, rebem la resolució a aquesta en forma de decret d’alcaldia que us adjuntem en aquest altre enllaç: DECRET D'ALCALDIA. També rebem aquesta altra resposta a una instància on demanàvem còpia de totes les minutes i sol·licituds de provisions de fons emeses per Advocats i Procuradors durant el present mandat: Resposta 2na Inst..
El Decret parla del dret dels regidors a obtenir informació dels expedients municipals, parla de interpretar-lo restrictivament!!!!..... i nosaltres ens preguntem, si no ens dóna accés a nosaltres que som representants d’una part del poble?? a qui li donarà l’accés?? hem d’anar a un jutge?? que hi ha en aquests expedients que no ens vol deixar-ho veure?? I per altra banda, quin és el problema en facilitar a l’oposició còpia de les factures de les despeses en advocats i procuradors, és que no vol que sabem el que realment s’està gastant?
El Decret s’excusa en que demanem accés als expedients d’activitat referents als locals del carrer del Cos número 10 i que això no té res a veure amb el servei d’animació física i manteniment. Però senyors!!!!!! Ens acaben de dir que aquest servei es realitzarà al carrer del Cos número 10, d’on hem de demanar els expedients, de la biblioteca municipal?? Què els hi passa a aquests expedients?? Són expedients secrets??
El Decret s’excusa en que donar-nos accés a aquests expedients podria suposar el “col·lapse de l’activitat administrativa de l’Ajuntament”. Commmmm??? És broma??? Això és “transparència”??? Així voleu que exercim el nostre dret de representació???  Sense informació??? Una reflexió senyor alcalde, si tot el temps invertit en la redacció d’aquest decret l’hagués invertit en posar-nos damunt la taula tot l’expedient, les còpies ja ens les haguéssim fet nosaltres, sembla impossible però també sabem fer anar la fotocopiadora, li garantim que no es produiria cap col·lapse.
El Decret ens diu que aquesta informació que es demana ja ha estat explicada i exposada reiteradament per l’Alcaldia.....segur???, no recordem cap “col·lapse de l’activitat administrativa”, no recordem cap “obstrucció del normal funcionament de l’oficina municipal”, ......
Aquesta pròxima reflexió que fa el Decret és tota una declaració, ens diu que la sol·licitud presentada s’entén emmarcada envers l’assumpte de la Fundació Privada Terra Alta Segle XXI,....Commmmmm??? Us tornem a posar l’enllaç de la instància: INSTÀNCIA. On hi posa això??? no hi veiem res de la Fundació... És una afirmació de l’Alcalde que el servei d’animació física i manteniment té alguna cosa a veure amb l’assumpte de la Fundació??? Almenys sembla que amb aquest Decret el senyor alcalde ja ens està aclarint algunes coses sobre aquest servei, no sé si era la seva intenció, però a nosaltres ja se’ns estan responent algunes preguntes.... Aquesta afirmació només té una lectura,  l’Alcalde admet expressament que el servei d’animació física i manteniment serà en realitat el servei de rehabilitació que fins ara prestava la Fundació a Batea, però, en quines condicions el prestarà l’Ajuntament, de manera completament legal?????? Si fos així, no necessitaria disfressar el servei i donar-li un nom que no reflexa la realitat, i sobretot, no necessitaria amagar informació a l’oposició ni al poble. No us sembla que això és tenir una doble moral?, pot exigir als altres el compliment estricte de la legalitat, i en canvi ell o ells saltar-se-la o vorejar-la quan i com els convé?
El Decret ja arriba a la seva màxima expressió quan afirma que aquest grup municipal ha intentat treure informació de l’Ajuntament per mitjans indeguts i que per tant la finalitat que persegueix “pot ser il·lícita”. A hores d’ara els nostres lectors ja poden fer-se una idea que estar informats en la nostra posició és “misión imposible”. És que obtenir informació dels expedients municipals és pot considerar il·lícit??? És que l’oposició no té dret a obtenir còpia dels convenis signats entre l’Ajuntament i SAGESSA??? És que l’oposició no té dret a obtenir còpia dels expedients d’activitat de l’edifici del Carrer del Cos??? Dons es veu que no, perquè un regidor del nostre grup va ser “advertit” per part de l’Alcalde de que seria denunciat davant dels Mossos d’Esquadra per espionatge, per haver fotografiat documents que formen part d’un expedient municipal al que, no sols l’oposició, si no qualsevol ciutadà, té dret a accedir-hi. De què te por el Sr. Alcalde??? És que a l’Ajuntament hi ha informació que es pot utilitzar en la seva contra???. Dons amb aquesta forma de procedir, sincerament ens crea un dubte més que raonable.
El més contradictori és que això ho diu un Alcalde que a hores d’ara està imputat per prevaricació i per nomenament il·legal dels tècnics municipals. Resulta que el nostre grup, fins ara, ha evitat parlar de la querella criminal interposada contra el senyor alcalde per tal de respectar estrictament la seva presumpció d’innocència, i en canvi, el senyor Alcalde, no sols no fa la més mínima autocrítica, si no que es creu autoritzat per acusar a l’oposició de voler utilitzar documentació de l’Ajuntament de manera il·lícita!!!! Però en quin país vivim??? És el món al revés!!!!
Bé, i per últim s’excusa en “preservar l’interés públic” per desestimar les peticions de la nostra instància. Això és el que nosaltres definiríem, irònicament, com un exercici de transparència d’acord amb els temps que vivim i amb els polítics que ens governen, un exemple de la frase “aquí no hi ha res que amagar” o millor dit “aquí no hi ha res que ensenyar”. És a dir, que per al nostre Alcalde l’interés públic passa per “parar compte” amb quina informació arriba a La Fundació, o quina altra interpretació es pot extreure d’aquestes afirmacions contingudes al Decret?: “Atès que correspon a aquesta Alcaldia preservar l’interés públic i, per tant, intentar que en tot el que fa referència al grup de 100%xBatea i l’entorn de la Fundació Privada Terra Alta Segle XXI estigui sempre ben justificat segons la normativa vigent.”. O sigui, 100%xBatea no és només un grup de l’oposició, si no “l’entorn” de la Fundació, i per tant, totes les nostres accions són sospitoses, però es clar, les de l’Alcalde NOOOO, tot és net, transparent i cristal·lí, i aquest Decret ho acaba de demostrar.
Per últim voldríem fer dos apunts, el primer és que sempre intentem posar-nos al lloc de l’equip de govern, al lloc del senyor Alcalde, dels regidors, intentem entendre la seva postura, el que faríem nosaltres en el seu lloc, és un bon exercici, el que no tenim tant clar és que l’equip de govern faci el mateix, no sé si mai s’ha posat en el nostre lloc o si realment creu que el nostre lloc (l’oposició) no hauria d’existir. De totes maneres, i encara que sigui en aquestes condicions “impossibles”, farem el que estigui en les nostres mans per exercir la nostra responsabilitat com a regidors a l’Ajuntament de Batea, com hem fet fins ara, i continuarem demanant informació i explicacions encara que aquestes peticions rebotin contra una paret, és la nostra responsabilitat.
El segon apunt és que demanem, una vegada més, que els comentaris que es facin al nostre blog siguin constructius i respectuosos, no volem que els comentaris que es realitzen de manera anònima en aquest blog serveixin per l’insult fàcil o la mofa de ningú. Tothom pot opinar, encara que sigui de manera anònima, faltaria més, però aquest blog ha de servir per sumar i aportar postures i opinions, per preguntar, per suggerir..., per això ens reservem el dret d’esborrar els que no segueixin aquest patró. Esperem que ens entengueu, moltes gràcies.

23 comentaris:

 1. Què lo senyor vatlle ne porta alguna de cap, es més que evident... Què no mon enterarem hasta lo dia que s'obrigue o pa festes majors a un pica-pica,pos segurament tambe.. .
  Què pugue fer i desfer, gastant-se lo remanent de tresoreria (intocable) a gust i gana, en advocats o serveis ja coberts al poble es penos! Però aquí el rei del mambo està acostumat a fer lo que li complau sense explicacions ni raons.... En fi, celebrare lo dia que això s'acabo.
  Bona feina equip!

  ResponElimina
 2. L'única persona, ja no solsament de Batea, que pot entendre (i permetéu-me que encara ho dubti) tot el que està passant i com està actuant l'equip de govern municipal en tot aquest afer i de cara als representants de l'oposició (que, no oblidem, representen a moltíssima gent del poble) és ell, l'Excel.lentíssim. Més tard o més d'hora se li tornarà en contra, per descomptat tant a ell com als qui li estàn fent costat. Batea és un poble de gent molt tranquil.la i que anem de bon rotllo, cosa que quelcom pot interpretar com de gent molt tonta i fàcil de manipular; i no senyor, no és així... No volem carrers ni plaçes noves, no volem enllumenats nous ni serveis que no fan cap falta perqué ja els tenim, amb l'única intenció de vanagloriar-se sempre els mateixos. Senzillament, us agraïria li féssiu saber al nostre..., perdó, a l'alcalde, el que volem cada cop més bateans és VIURE EN PAU !!

  ResponElimina
 3. Realment estic orgullós de que al poble de Batea hi hagui gent tant bona i sincera com sou el vostre equip de 100per 100, i també suposo d'altra gent que viu en l'anonimat i que pensa igual que vosaltres.

  Una cosa está clara que en la vida les persones tenim coses bones, normals i perque no algun que altre defecte, fins aqui crec que podem estar d'acord, llavors hi ha una serie de gent que es pensen que son els reis del mambo i que tot els està bé, en aquest cas el resum que heu fet d'aquesta crònica ( per mi la millor que heu fet fins ara) val la pena que la gent la llegeixi mes d'una vegada perque queda reflexat el que han estat fent d'urant mes de vint anys aquest equip de govern.

  Estas amb mi o contra meva aquest es el logo d'aquest ajuntament, suposo que no podrem averiguar mai les normes internes de l'ajuntament amb posibles ARREGLOS de permisos d'obres, adjudicació de les mateixes, l'elecció de certs treballadors, el que cobren realment en A i en B l'alcalde i els seus regidors en forma de dietes i d'altres.

  També voldria animar a la gent que expressi el que senti sobre tots aquests enrenous i que crec que s'ha de começar a treballar per una nova Batea, amb savia nova, crec molt sincerament que aneu pel bon camí, el que no pot ser que un alcalde estigui 24 anys capitanejan un poble, ja que un es pensa que es inbencible i que està per damunt de la llei, m'agradaría que demanèssiu informació no tantsols del que heu parlat al bloc si no de( Contractació d'obres, adjudicació de la creu roja, biomassa,contractació de personal etc..) estic segur que tantsols us donarà ( si vol ) la que no pot amagar, perque sobretot LEGALITAT. ( la ignorància es molt atrevida).

  Us saluda molt coordialment: A.V.C.

  ResponElimina
 4. Bona feina.

  Ja comença a ser hora que algú li demani explicacions de les mangarrufes que fa, mas vale tarde que nunca, hem trigat 20 anys en adonar-nos de qui ens governa, espero que surtin totes les malifetes , ja en tindria prou dels ultims 10 anys. LAMENTABLE.

  ResponElimina
 5. Ben fet, s'ha d'intentar fer màxima difusió de tots aquests fets que demostren, un cop més, qui és la persona que ens governa.

  El senyor alcalde de Batea és troba a les últimes davant la querella criminal que el té entre l'espasa i la paret. El que resulta realment vergonyós és encara sentir tabolls que defensen la seva causa ja pròpia de règims dictatorials.

  PALADELLA DIMISIÓ

  ResponElimina
 6. proposo un carnet alternatiu al existent,VIU I DEIXA VIURE!!!crec que ara al poble tindrie un exit aclaparador...

  ResponElimina
 7. El alcalde de Batea fa com Juan Palomo"" yo me lo guiso yo melo como""

  ResponElimina
 8. El caudillo de Batea,mai hi ha havut tanta dictadura a Batea tens de parar conté amb el que dius si nos te criden al ajuntamen,pero tranquils que tots els grans imperis han caigut,i com mes es tarde mes forta es la caiguda.

  ResponElimina
 9. Bona nit amics de Batea.

  Dema`hi ha ple a l'ajuntament a les 21:00 hores, per evidentment posar-se una medalla que al seu entendre es una victòria, ja que li han aprovat el centre de rehabilitació com a tal, veurem un alcalde haufanós pel que ha aconseguit, però per això mateix voldria que els vilatants de Batea fessin una seria reflexió del que està passant.

  Resulta que primer provoca el problerma on no hi hes ( Fer tancar la rehabiltació de la fundació despres de 10 anys en funcionament i permisos en regla), despres te la brillant idea d'enquerellar-se en M.joan i la Tere d'Arnal ( encara es hora d'ara el perquè d'aquesta questió), i per acabar s'ha capficat que amb el nou carnet viu Batea entri la rehabilitació, pagant de la butxaca de tots els contribuents tinguin o no el carnet, quan fins ara sense mouret de Batea ho teniem de gratis, amb un simple carnet si, el de la targeta sanitària, ho dic perque no hi hagui mals entesos, i pels que encara no s'havien enterat .

  Crec molt seriosament que ja n'hi ha prou d'aquesta funció, esperant que la justícia el fiqui al seu lloc, i que la gent de Batea digui PROU a aquest regim autoritàri que te aquest senyor, i ni que demà veurem un batlle pletòric, que s'ho faci mirar, ja que li recordo que per culpa dell no tenim rehabilitació LEGAL a Batea de GRATIS, i ara ell no vol posar IL.LEGAL i per a postres PAGANT. Perque senyors una cosa es que t'aprovin el local ja que pot estar amb condicions optimes per fer-ho, només faltaría, ja que recordo que es va fer quan manava el tripartit i llavors potser sobraven els diners, recordo que en aquest local ja es feia rehabilitació, amb SAGESSA, i ara on està aquesta empressa? es clar a Batea tenim un remanen i l'hem de gastar com sigui fent fora coses com la rehabiitació, perfectament legal i la guardería de la CR, també perfectament legal i ara als baixos a tingut la brillant idea de fer un Tanatori, QUIN CRAC!!!!!!!!.

  Be ciutadans de Batea crec que no hace falta desir nada mas,un abraçada molt forta.A.V.C.

  ResponElimina
 10. A.V.C las clavat xaval o xavala si si si clavat pero clavat, et felicito.

  ResponElimina
 11. crec que ja es hora de que algu ho digui;que martinetes s'ompli la boca donan lliçons de com es fan les coses;permisos d'obres,obres clandestines,xiringuitos...memoria,memoria!!!mes aviat ens hauria d'explicar el com no es fan ...i com es tapa tot!!! VIVIR PARA VER

  ResponElimina
 12. Massaloca ARENAS...................................

  ResponElimina
 13. Bona nit amics:

  Setmana moguda a l'ajuntament de Batea, quan ja estava tot lligat i arreglat el tema de la rehabilitació de l'ajuntament, resulta que la Fundació, juntament amb l' ICS, acorden el trasllat de rehabilitació al cap de Batea, quina putada no, sembla que ajuntament i fundació no es parlin i sembla que quedin d'acord en que hi hagui dos centres de rehabilitació, ( es broma).


  Ja no parlem de la moguda del diumenge? viento en popa.
  Que passa amb la Botera? no deien que ja estava aprovada la subvenció'?
  Ara els hi han denegat?
  La GENERALITAT es bona solament quan aprova coses solament de l'agrat d'alcaldia?
  Quina es la veritable mentida, la que diu que ja estava aprovada o la que els hi han denegat?
  algú sap a que juga l'ajuntament?

  Jo si, a l'engany, la mentida, a jugar amb les paraules, perque a la boca tots li podem dir el que volem, una altra cosa es que sigui veritat el que es diu, malauradament quan la gent s'en doni compte, ja serà massa tard.

  Us saluda molt atentament.. A.V.C


  ResponElimina
 14. De centre de rehabilitacio numes ni a un el CAP

  ResponElimina
 15. Espero que ara que esta la fundació operativa un altre cop al poble no torni a fotre cullerada el Mister i els deixi en pau, a si, espero que li facin tancar insofacto ja que el que fa si que es del tot ilegal i per a postres PAGANT de la butxaca de l'ajuntament, o sigui de tots.INCREIBLE.

  ResponElimina
 16. Bona feina:

  Si dura molt aquest afer ens quedarem sense remanen ja que tot va detras del abogats, i de les dietes extres que cobren ultimament, ja que brio, martinetes i companyia no paren cobrar, ja es clar es que es molt estressant,VERGONYOS, PATETIC. I s'omplen la boca de legalitats i bon saber fer.QUE TRIST.

  Endavant i ànims companys.

  ResponElimina
 17. Hi ha piscolabis al tanatori??? Es per anar-hi o no............, suposo que han comprat del remanen una muñeca inchable per a ficar a lataud, per a que sigue més bonic l´espectacle...., comencem campanya, per altra banda a festes que dirá al pregó ( enguany "per be dels bateans m´he gastat un paston dels diners de tothom per la manía que els hi tinc als de la fundació i enacara m´hen gastaré més i wls que faiguen falta ja que com que no surten de la meua butxaca....., i després un aplauso, visca batea i a ballar) vergonyós ell i els que l´aplaudeixen, el que es mereix es una bona esbroncada a la plaÇA I que s´hen vaigue cap a casa.

  ResponElimina
 18. Amen a sus enemigos , hagan bien a los que les odien , bendigan a los que les maldigan , rueguen por los que los difamen . (Lc 6,27 - 28).
  Sean compasivos como su Padre es compasivo . No juzguen , y no serán juzgados , no condenen , y no serán condenados , perdonen , y seran perdonados . ( Lc . 6,36 - 37 ).

  ResponElimina
 19. El Sr. Alcalde no esta assabentat que per part de Miquel Ferrus séstà duent a terme la venta de PRODUCTES AGROQUIMICS a les instal.lacions de la seva CASA te llicència s'ha comunicat l'inici de l'activitat i el primer tinent d'alcalde Xavier Galcerà ne te canstància....................VERGONYOS

  ResponElimina
 20. El Ayuntamiento de Batea se convierte en el primer Ayuntamiento OCUPA de España que espera SAGESA para mardar a los MOSSOS

  ResponElimina
 21. Los MOSSOS no la Guardia Civil....jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  ResponElimina

US PREGUEM QUE SIGUEU RESPECTUOSOS I CONSTRUCTIUS EN ELS VOSTRES COMENTARIS, GRÀCIES.