CENT PER CENT PREGUNTA

Com creieu que hauria de ser la taxa per a les terrasses dels bars?

Com creieu que hauria de ser la taxa de les terrasses dels bars ???

divendres, 27 de juny del 2014

PLE EXTRAORDINARI del 20-06-14



Ja ens perdonareu per que en aquesta ocasió farem el resum del ple extraordinari del divendres 20 de juny sense haver fet abans el resum del ple anterior que esperem poder-lo fer ben aviat. Creiem que el que va passar en aquest últim ple és mereix fer-li un lloc extraordinari en els nostres resums tot trencant l’ordre dels mateixos plens en quan a temps.
Sessió extraordinària convocada per a un divendres a les 13:00 h, no és la primera ni serà l’última sessió que farem a la una del migdia, aquestes sessions solen ser de poca importància, per aprovar punts que tenen urgència en el temps i que passar-los en el pròxim ple suposaria estar fora de termini o endarrerir en excés alguna mesura molt urgent. Són plens que el Canal 21 no grava, com a conseqüència no es retransmeten i per tant la gent del poble no els pot veure, i és per aquesta raó que l’única oportunitat d’estar informada del que passa és mitjançant els nostres escrits o mitjançant el boca orella (aquest últim gens recomanat en els temps que corren). Perdoneu, m’he deixat l’últim mitjà, les actes dels plens penjades a la web de l’ajuntament, l’última la del 31-03-14.
Dels tres punts de l’ordre del dia que hi havien, els dos primers tractaven de les imposicions de contribucions especials a pagar pels veïns afectats per les obres d’arranjament de la Botera I i la Botera II. El resultat d’aplicar la normativa donava la xifra de 22,50 €/ml a pagar pels veïns, 100%xB i UPTA-PM van votar-hi a favor mentre que CIU es va abstenir.
El tercer punt tractava d’aprovar inicialment l’establiment d’un nou servei municipal, “servei municipal d’animació física i manteniment”. Per aprovar un nou servei municipal s’han d’elaborar diferents documents: una memòria justificativa, un projecte d’establiment i prestació del servei, i un reglament sobre el règim jurídic de la prestació. Aquesta va ser l’informació que se’ns va facilitar des de l’ajuntament, era la que estava a l’expedient d’aquest punt de l’ordre del dia. Ens la vam revisar tota del dalt a baix com sempre fem, vam trobar-hi alguna errada referent a la ubicació del servei que un cop informada als serveis tècnics i jurídics del nostre ajuntament, van rectificar tot agraint-nos haver-los avisat, però la veritat és que no sabíem quin tipus de servei es volia donar, no ho enteníem, el que sí que sabíem era el lloc on es volia fer, era al Centre SocioSanitari i Residència del municipi de Batea, concretament a la planta baixa i més exactament a la zona de rehabilitació. A la memòria i al projecte es parlava del “dret social de tot ciutadà a tenir un fàcil i lliure accés a l’activitat física i al coneixement i a la pràctica de l’activitat esportiva”, es parlava també “d’oferir als veïns de Batea un servei públic que cobreixi les necessitats bàsiques de desenvolupament i manteniment de les seves facultats físiques”, es deia més concretament que aquest servei era “ un servei públic adreçat als residents al municipi per a facilitar-los la pràctica socioesportiva, en qualsevol de les seves vessants d’animació física i manteniment”, també sortien les paraules com “enfortiment i tonificació muscular, manteniment físic”. Al reglament regulador es parlava de “fomentar l’educació física i l’esport”, es relacionava el servei públic del pavelló destinat a l’activitat esportiva amb aquest nou servei d’animació física i manteniment. També s’enumeraven tots els recursos materials i humans necessaris per realitzar aquest servei: els materials són una sala d’espera, vestidors, despatx, box de tractament individualitzat, sala de gimnàs, aparells de poleoteràpia, aparells de mecanoteràpia, banys de parafina, lliteres de tractament, aparells de electroteràpia, aparell de tracció cervical, espatlleres, paral·leles, thera band i material de propiocepció; els recursos humans són un metge, un fisioterapeuta i un auxiliar.
Amb tota aquesta informació, la veritat és que no enteníem massa bé quina necessitat volia cobrir aquest servei, si era compatible amb les activitats sociosanitaries que es realitzen en aquestes dependències actualment, si era realment necessari un metge, un fisio i un auxiliar per fomentar l’educació física augmentant la despesa laboral en 35.000 € més, si l’horari de 15:30 a 18:30 era compatible amb l’objectiu que perseguia aquest servei, si no s’estava incomplint la Llei 27/2013 de Racionalització i sostenibilitat de l’administració local envaint competències d’altres administracions, etc…Doncs bé, quan creiem que l’alcalde es disposava a explicar-nos més detalladament totes aquestes qüestions que la documentació no deixava gens clares, tal i com havia vingut fent sempre en tots els punts, aquest cop es limita a preguntar si volem dir alguna cosa abans de votar aquest punt, que es tracta d’aprovar l’establiment d’un nou servei i que tot està explicat a l’expedient…..com???? que si volem dir alguna cosa????, no ens heu d’explicar res????. Quan creiem que ja ho havíem vist tot, ens trobem amb aquesta situació:
a.    Ple extraordinari a les 13:00 h.
b.    Sense gravació del Canal 21.
c.    Amb l’establiment d’un nou servei.
d.    Sense exposició, ni explicació del punt ni per part de l’alcalde ni per cap dels seus regidors.
e.    Només amb l’intenció de votar, sense donar explicacions de res.

Li vam fer tot un seguit de preguntes els dos grups de l’oposició i la resposta del senyor alcalde va ser que era la nostra opinió però que tot estava ben explicat a l’expedient. Increïble però cert.
Si quan vam entrar al ple teníem algun dubte més que raonable de les intencions de l’equip de govern amb l’establiment d’aquest servei, aquesta postura no va fer més que reafirmar-nos en que estàvem davant de l’intenció d’establir un servei de rehabilitació encobert darrera d’unes definicions que ni el mateix equip de govern es veia en cor de explicar-les, i davant d’aquesta evidencia i tenint majoria absoluta, el millor és VOTAR…..el millor per a l’equip de govern, no per al poble, no per a la seva convivència, no per als usuaris d’aquests serveis, no per als treballadors d’aquests centres, no, no, no.
Preguntes sense resposta:
-       És necessari un metge, un fisio i un auxiliar per fomentar l’educació física?
-       Són necessaris tots aquests aparells d’electroteràpia i altres per la pràctica socioesportiva?
-       Què és la pràctica socioesportiva?
-       És pretén donar un servei de rehabilitació?
-       En cas negatiu, quina diferencia hi haurà amb aquest?
-       Creieu que esteu incomplint la Llei 27/2013 sobre duplicitat de competències?
-       La vostra postura de no exposar, ni explicar, ni debatir hagués estat igual amb la gravació del Canal 21?

Evidentment que el vot de 100%xB va ser en contra juntament amb el de CIU.

11 comentaris:

  1. Però de qué va això? de qué va esta funció? però on arribarà esta locura? fomentar l'esport? la pràctica socio esportiva? però que no tenim un gimnàs i un polisportiu i una piscina i un camp de futbol? perquè si és socio esportiva vol dir que és tonificació muscular d'un grup social? d'un grup de què, de bàsquet, de ball? i les lliteres de tractament per a què son? per a dormir la migdiada ? i els banys de parafina? manteniment de l'activitat física? dret social? animació? estic perplexe. Ei quin munt de paraules i quina fòrmula més extranya per a no definir res... NO ENTENC RES, si algú enten alguna cosa que ho manifesti !!!

    ResponElimina
  2. Com ha ciutadà de la Terra Alta voldria comentar-vos el lamentable espectacle que està donant el vostre sr: alcalde,es del tot desagradable veure com un equip de govern intenta manipular a la seva gent d'aquesta manera ,possant en perill la seva convivència, la seva identitat, el seu futur social i econòmic,... Tot sense cap tipus de fonamentació solçament per temes polítics i personals.
    Estic veïent com un poble que fa uns anys era l'enveja de molts altres ara s'ha convertit amb tot el contrari, cal que algú s'ho faci mirar avans que no hi hagi marxa atràs.
    Bona feina.

    ResponElimina
  3. No vull arribar a imaginar les pressions personals que ha estat fent d'urant mes de 20 anys, acusacions sense fonaments, tallant carrers que ara obririen un nou cami d'urbanització, fer i desfer al seu antojo, sense mirar un sol moment les seves consequències, però tranquils que ell no te mai la culpa, sempre es del veí, te un qualitat innata, en crear els problemes, perque s'ho fa ell totsolet, i el seu comité al darrere, que em penso que si els digues de tirar-se del campanal a baix, no ho dubtaríen ni un moment, però ara tot això va mes enllà de qualsevol acusació, ja es de tal manera que no te collons de tirar marxa enrere.

    Diuen que rectificar es de savis, però si ens diuen tabolls es per alguna cosa, i el senyor batlle ho farà com el ruc que van pujar al campanal fins que no es menjarà l'herba no pararà.
    No tinc paraules per descriure el que esta fent aquest personatge, però la gent de Batea no mereixem aquesta fama per culpa de quatre irresponsables que ens governen actualment al poble de Batea.

    Ànims i endavant.

    ResponElimina
  4. Quan diu que te majoria absoluta i que la gent de Batea li ha donat el suport, te tota la rao. Pero, portava al seu programa dividir i confrontar al poble? o deixar el nom de Batea a l'altura del betum? es clar que no! que la gent l'hagi votat no vol dir que pugui fer el que li dono la gana, ha de passar comptes, i nomes espero que entre tots els bateans demostrem que aixo no ho volem quan anem a votar. Per sort encara som natres els que manem i triem a qui volem que ens representi.

    ResponElimina
  5. Batea ya no te rehabilitaciò ni logopedia cracies Sr. Alcalde

    ResponElimina
  6. Proposo al grup de cent per cent i a ciu, que agafi les normatives de la Fundació, ho gravi amb un pen i els hi posi per una pantalla gegant, amb dibuixets, i totes aquestes coses que es fan ara tan modernes, i sense falsificar imatges i normatives,( ja que el nostre batlle si que ho ha fet amb altres històries). Haber si lientra al cap tant quadrat que te que la Fundaciò esta legament en papers i moralment, cosa que no podem dir d'altres edificis de l'ajuntament.

    Ara te els sans collons de dir que la culpa de que marxi la rehabilitació, es de la oposició, sabia que estava sonat però això s'en passa de rosca, que quedi clar que el principal culpable de tota aquesta trama es l'exelentíssim alcalde seguit dels seus machaques, a si i no estaría de mes que fos mes educat, que vol dir això de que jo faig i dic lo que vull, es clar ets el puto amo no?

    No estaría de mes que demanes disculpes pel comportament tant ridícul que ha tingut avui al pleno, com ja fa temps que el te, però mes lluny de tot això es que ell esta amb la seva salsa, li agrada la provocació i la porta fins a l'extrem, fins al punt que avui a fet fora del pleno a una persona per no estar d'acord amb el seu discurset i despres de prococar-lo i fins i tot d'insultar-lo.

    Si aquest es l'alclade que vol el poble de Batea ( provocador, mentider, egosentric, amenaçador, abus de poder i un llarg etc...) ho tenim pelut perque si anem en aquesta linia, ben aviat el poble independent serem nosaltres mateixos.
    Per acabar vull apoyar la decisió de la Fundació, ja que mentres el jefecito no para de posar multes inutils, no poden fer la feina com es degut, ja que no tenen un remanen com a l'ajuntament.

    A si ja no m'enrecordava, si te collons que ho digui als afectats que els 150.000 euros van a la saca. es que s'ha de ser............. be me la callo si no em sancionareu i en raó, com es nota que ell sempre a treballat per diners i ell si que ho ha fet A LA SACA però com es lo puto amo no ho podrem averiguar mai, el que si que es pot averiguar son les exelents dietes que tenen la tropa cañon,PATETIC.

    ResponElimina
  7. Algu sap algo del tamcamen del institut........................ el SR. Alcalde SI

    ResponElimina
  8. M'agradaría fer un comentari referent a la Fundació per a poder aclarir tot aquest afer, ja que crec que molta gent està manca d'informació per tal la meva proposta sería la seguent:

    Redactar un informe amb una bona exposicio, ben redactat, transparent i lúcit, amb tota la màxima gent que a fet possible aquest projecte, els principis, perquè es va crear,amb quina finalitat,perque diferents grups politics , tant el tripartit al seu moment com ara CIU han apostat per la Fundació, perque si mal no recordo fa mes de 10 anys que esta creada i ha estat respaldada per tots erls grups politics que han passat per la Generalitat, els socis que te, la gent que col.labora diàriament sense rebre res a canvi, entre d'altres coses que estaría be que s'expliquèsin perque crec que molta gent sabria la labor real i coneguda a tota la comarca i pel que veig a Batea molta gent desconeix.

    No se si es una proposta molt agosserada però crec que la gent a de saber realment que es la Fundació, i mes encara quan es un projecte que no te res a amagar i que ha estat l'espill de la comarca i reconeguda arreu de Catalunya, i no es perque ho digui jo si no perque els premis que a recollit amb els seus mes de 10 anys que funciona ho avala.
    No se si vosaltres com a grup podeu fer alguna cosa al respecte, com parlar amb la directiva que porta la fundació, no ho se, però el que si que sé, és que actualment la Fundació esta donant mes de 30 llocs de treball, directes e indirectes, amb un personal de tracte humà que molts ja voldríen tenir a les seves empresses, i que la seva feina al trascurs dels anys així ho avala.
    Per això vull que la gent ho sàpiga, tingui informació i fer veure a la gent que la Fundació es l'empresa que té més treballadors del poble, reconeguda,ben vista i admirada a tot arreu, menys al caudillo i la seva tropa.
    Esperant que tot això s'arregli i que la gent comenso a obrir els ulls.C.V.A.

    ResponElimina
  9. La penúltima el Caudillo a les 9.41 hores a pasat una carta al poble de Batea que el dia 10 de este mes la obrira un nou servei rehabilitacio al c/cos 10 en .-Metge, Fisioterapeuta y auxiliar y les 14.40 hores pase una carta a la FUNDACIO oferin les instal-lacions Municipal del C/ cos 10 la pregunta es quina es la bona CAP YA QUE NOTE PERMISOS ....ja.ja.ja.ja.

    ResponElimina
  10. Soc de Villalba quina pena els Bateans no ton donau conte del que esteu perden en la marcha de la FUNDACIO per que la Fundacio ya no te cap problema en la firma de este conveni en el I.C.S el problema el teniu los bateans y sobretot el seu ALCALDE desde forora estes coses no santenen

    ResponElimina
  11. Permeteu-me si pot ser que vulgui fer un comentari amb tot el que esta passant aquests darrers mesos, posant-me amb la vessant política que es us interessa.

    M'agradaría saber que es el que ha passat amb la biomassa ( prometent 50 llocs de treball), que esta passant amb la guardería, fa uns mesos en teníem 2 i ara una i amb servei de Canguro ( preocupant), un tanatori fora de lloc i pel que tinc entés farà competència desleial amb altres empreses ( però als bateans serà mes barat, o no ), amb CASSA que també tot es culpa de l'empressa que porta el manteniment de l'aigua, de l'enllumentat públic que també sembla ser que hi ha mes d'una mangarrufa, es clar al poble es veu que no hi ha gent preparada per fer-ho i anem a parar a una empressa en bancarrota, el tema de l'arquitecte i el seu ajudant que han estat triats a dit des des fa anys i tampoc passa res, entre d'altres càrrecs d'urgència i que s'acava en l'oblit.

    I com no el tema estrella el de la Fundació que ja no se que es pot dir que no s'agui dit ja, però jo voldría fer un reflexió i es que no penseu que hi ha massa temes que fan pudor i que estan enredats si mes no ? i jo em pregunto, com es que sempre tenen la culpa els altres? no creieu que son molts els temes que es tracten i que no tenen una sortida clara? BIOMASSA; GUARDERIA; TANATORI,CASSA,ENLLUMENAT,GENT TRIADA DIT, entre d'altres coses que en podrem anomenar mes endavant.

    De veritat ens volen fer creure que tot el que fa l'ajuntament està bé i tot el que diu i fa l'oposició i part de gent del poble esta malament? es que tenen la raó absoluta?, crec que el poder absolut el tenen tot ja que tenen majoria absoluta, però crec que hi ha massa fronts oberts i moltes coses que si l'ajuntament fos com deu mana hauría d'aclarir i no esperar que ho faci un jutge.

    No se si com a partit podeu demanar informes de tots aquests assumptes i veritablement que penseu realment de les maneres d'actuació de l'actual ajuntament, però una cosa si que la sé i es que hi ha una empressa al poble de Batea amb mes de 10 anys de bon ofici que ha tingut que emigrar temporalment a Gandesa per deshavinenses amb l'ajuntament, també de forma indirecta el manteniment de l'enllumenat del poble de Batea, i de les obres dels carrers que pel que es veu només tenen dret a fer-les Construcciones Maella.

    Perdoneu-me si algú pot pensar que soc dur, tantsols expresso el que està passant avui al poble de Batea i crec que no he dit cap cosa que no hagui passat, perque cadascú te la seva visió de les coses, però el que no podem negar son les coses que s'han dit i fet amb papers i actuacions que així ho demostren, no se que penseu però m'agradaría que poguèssiu donar més informació en molts temes que si mes no fan dubtar de l'honestitat i el bon fer de l'ajuntament, sobrepassant els limits del sentit comú i de la moralitat.
    Una forta abraçada.

    ResponElimina

US PREGUEM QUE SIGUEU RESPECTUOSOS I CONSTRUCTIUS EN ELS VOSTRES COMENTARIS, GRÀCIES.