CENT PER CENT PREGUNTA

Com creieu que hauria de ser la taxa per a les terrasses dels bars?

Com creieu que hauria de ser la taxa de les terrasses dels bars ???

diumenge, 27 d’abril del 2014

PLE EXTRAORDINARI del 08-04-14



Tal i com ja els vam anunciar en el resum del ple anterior, aquest ple extraordinari es va convocar arran de la suspensió del ple ordinari del 31-03-14, ja els vam explicar les raons i els recomanem que abans de llegir aquest resum, llegeixin l’anterior per poder entendre millor “o no”, tot el que està passant.
Aquesta sessió plenària es va convocar a les 10:00 h del matí, suposem que la intenció que es perseguia amb tot plegat era buscar una mínima afluència de gent ja que en els plens anteriors on es tractaven temes de la Fundació havien aplegat fins ara molta gent que es sentia afectada d’una manera o altra. Per una banda volem donar molta informació i transparència als plens de l’ajuntament, es graven quasi tots i es retransmeten pel Canal 21, i per l’altra convoquem les sessions plenàries a les 10:00 h del matí quan és evident que la gent està treballant (regidors i ciutadans), els problemes s’han d’afrontar de cara, s’han d’assumir les conseqüències de les nostres accions i saber defensar les nostres postures, convocar plens a les deu del matí podríem dir que és una altra opció.


El primer punt va ser el vuitè punt del ple anterior on es tractava d’aprovar la interposició de querella i exercici d’accions penals i civils per delicte de falsedat documental contra Teresa Arnal Vidal i contra Miquel Joan Rams Suñé, i un altra querella contra aquest últim per delictes de falsedat documental i estafa processal. El nostre regidor Ramon va haver d’abandonar el ple per tenir el deure d’abstenció tal i com havia fet en el ple anterior. En el ple ordinari anterior on es va començar a debatre aquest punt, l’alcalde va fer llegir un informe de la secretària de l’ajuntament on es concloïa que l’alcalde era l’òrgan competent per a la interposició de la querella i per tant  l’alcalde decidia que NO ES VOTARIA aquest punt. En aquest altre ple les coses van deure de canviar molt per que finalment es va votar el punt amb el vot a favor de tots els regidors de l’equip de govern (UPTA-PM), l’abstenció de l’alcalde i el vot en contra del regidor de 100%xB i del regidor de CIU. En definitiva es va passar de no haver de votar el punt en el ple anterior per ser l’alcalde competent per decidir interposar la querella, a haver de votar el punt i abstenir-se el mateix alcalde, segons va explicar ell mateix, els advocats que li porten el tema de la querella li van recomanar aquesta postura, li van recomanar que ell s’abstingués de votar, però NO es va abstenir de participar en el debat tal i com ho van haver de fer dos dels nostres regidors. La veritat és que el debat d’aquest punt ja s’havia fet en el ple anterior i el nostre regidor es va remetre a tot el exposat en el seu dia, per la seva part l’alcalde va tornar a fer una recopilació de tots els fets i es va debatre tot menys la interposició de la querella, el regidor de CIU li va demanar explicacions a l’alcalde sobre els incidents ocorreguts a la Residència en els que es van despendre de la façana dues plaques i van caure al carrer just al costat de l’entrada del Institut Escola, l’alcalde li va contestar que ja s’havien reparat els desperfectes i que segons els hi havien dit, tot estava perfecte. L’alcalde també va remarcar que l’ajuntament no té cap responsabilitat sobre la façana d’aquest edifici, tot i que uns minuts abans havia dit que l’edifici era propietat de l’Ajuntament ¿¿¿???. Cinc vots a favor d’interposar querella contra dos veïns del poble, cinc regidors que actuen en representació del poble de Batea, un alcalde que s’absté de votar però NO de participar en el debat, un poble que s’està dividint per moments, famílies que s’estan trencant, amics que es deixen de parlar,... tant sols els hi faríem dos preguntes a aquests cinc regidors que van alçar el braç: realment creieu que és això el que vol el poble de Batea?, és això per al que creieu que us van donar confiança?.

El segon punt era ratificar el Decret d’Alcaldia 88/14 de desestimació de les al·legacions formulades per la Fundació a la proposta de resolució de l’expedient sancionador. En definitiva el decret desestima totes les al·legacions i dóna com a bona la sanció de 14.000,00 € (9.000 € + 5.000 €) que es proposava, la Fundació haurà de pagar aquesta quantitat per que segons l’ajuntament està exercint el servei de rehabilitació ambulatòria sense els permisos correctes. Des de el nostre grup es va insistir una vegada més en que aquest procés sancionador s’hauria d’aturar fins que la justícia es pronunciï, hi ha un contenciós admès a tràmit sobre les actuacions de l’ajuntament, això significa que s’investigarà tot el procediment i per tant s’hauria d’esperar fins que el jutge en digués alguna cosa. Com a comparativa entre les diferents maneres de fer les coses, el nostre grup va voler remarcar com davant del despreniment de dues plaques de la façana de la Residència just al costat de l’entrada del Institut Escola no s’obra cap procediment, no se li dóna la més mínima importància i s’arregla tot amb una mica de cement-cola, i com davant d’una porta i dues escales de la Fundació, es posen dues querelles i una sanció de 14.000,00 €.

Hi ha o no hi ha diferents maneres de fer les coses??  

5 comentaris:

  1. bona nit:

    Primer que res vull donar tot el soport a la familia de la Tere i de Miquel joan, i considero que amb aquests escrits que esteu redactant des del bloc poden fer mes entenedors els problemes que estan passant amb tot aquest tema.

    En aquest ajuntament son uns cracs, resulta que cau la paret a trossos de la residència i no passa res, culpa del veí,natres manos limpias, si mal no recordo ja va passar al pabelló, però natres no tenim culpa, també la te el veí, resulta que a la Fundació la paret no cau i la culpa es dells per fer la paret massa bona, ai perdoneu m'he equivocat es per una porta i unes petites escales, i la culpa no la te el veí si no que la te la junta de la Fundació.

    M'agradaría que l'alcalde i la seva comissió de govern estés un sol dia a la Fundació per veure com treballen i com està gent, sobretot la que fa rehabilitació, ja que hi ha gent de tots els colors polítics, es parla de tot, menys d'una cosa, la salvatjada mes greu per mi des de que tinc us de raó,però hi ha una cosa molt bona que la gent té dos dits de front i no vol discutir un tema que podría portar mes d'una baralla o discursió.però d'això aquest govern ja no n'apendrà.

    Anímo a l'equip del cent per cent i a Ciu que a fer aquest tipus de reflexions, ja que les baralles no duen a cap lloc, i també a molta gent que hi ha vida mes enllà de l'equip de govern actual, que el cambiar fa de net, i mes després de vint anys de poder, ja comença a fer pudor. PAU, SERENOR, SABER FER, RESPECTE, ESCOLTAR, HONRADES, Espero que algunes d'aquestes paraules els hi entri al seu diccionari ja que em sembla que no eren a classe que donàven aquests temes.

    ResponElimina
  2. Això s'ha enredat d'una manera tremenda, no crec que ni l'alcalde sàpiga com se'n pot sortir. Tan li fot lo poble i tan li fot la convivència entre els bateans. Disfraça el seu deliri de justícia i enganya als del seu voltant inventant històries que escriu i que apren de memòria i de tan repetir-les es pensa que son veritat. La gent faria bé en no creures de bones a primeres el que li expliquen, està molt bé tenir criteri propi, no és tant còmode perquè has de valorar tota la informació però a la llarga dona millors resultats.Només està interessat en el seu protagonisme . No faria res per Res, ( i no parlo de diners) si això no alimentés el seu ego, no faria res si no ho pugués explicar. Ha perdut el nord i potser la vocació, ha canviat els interessos del poble per la ràbia i la confrontació, deixant la resolució de temes estríctament de Batea en mans de jutges i advocats

    ResponElimina
  3. Algú s'ha parat a pensar com un senyor (l'alcalde) com aquest, pot anar pel carrer i saludar com si fos el papa, despres d'enquerellar-se amb tot deu que està en contra seva, s'ha de tenir molt poca personalitat, denunciar,enquerellar-se etc... i despres anar pel carrer com si no fos amb elll el que està passant, i com si fos un santet que no a trencat mai cap plat.

    Potser aquest es el joc polític que tenim avui dia en aquest pais i mes arreladament a Batea, doncs que voleu que us digui,si a de ser així aquest joc, ho es canvien les regles o acabarem prenent mal. Ja que amb alguns ja els hi va aquest joc, perque a mi personalment una persona que te dos cares te molt que desitjar i l'equip de govern de Batea en te no dos si no tres cares, una a casa dos a l'ajuntament i tres la seva versió mès simpàtica que és de cara al públic, enhorabona sou els reis de les cares.

    Deixant de banda aquest tema, tenim un altre problema, i es que mentres es parla de tot aquest enrenou, s'està cometen un altre disbarat, que es el tanatori al mig del poble, es clar al poligono es massa car, i de passo matem dos pardals d'un tiro i ens assegurem que mai es pugui ampliar la guardería a l'antiga creu roja, un altre crim, que poca memòria tenim els bateans, amb el que ha donat aquesta institució, amb tanta gent que hi ha fet la mili, el metge de cap de setmana, la GUARDERÏA, etc.... i ara no deixarant ni el lletrero, no vull arribar a pensar si tota aquesta inciativa de la creu roja i el que ha comportat aquesta hagués estat iniciativa del senyor batlle com estaría el tema a dia d'avui, QUE TRIST.

    ResponElimina
  4. Voldria felicitar-vos pels resums que ens feu arrivar dels plens i la forma amb que els redacteu i enfoqueu.

    Jo voldria preguntar ,si fora possible saber els diners que el nostre ajuntament està despilfarrant amb advocats,gestors,assesors,perits,personal del propi ajuntament, etc.. amb tots els contenciosos, querelles,tot tipus de procediments judicials que porta entre peus??????.Perque no m'entra al cap que amb la crisis que estem passant és llensin els diners d'aquesta manera, tot plegat per enriquir l'EGO personal del nostre batlle i possant a la vegada en "perill" la convivéncia al nostre poble.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest ple passat vam aprovar una modificació de crèdit per aumentar la partida dedicada als temes judicials (advocats, querelles, conteciosos,...) passant d'una previsió inicial (pressupost 2014) de 17.000,00 € a una de 37.000,00 €. El nostre grup li va preguntar a l'alcalde si ens podia enumerar tots els procediments judicials oberts i si tenien una previsió més o menys exacta dels diners que es necessitaran per a cobrir tota la despesa judicial. L'alcalde va respondre que ens informaria de tots els procediments judicials oberts, que en aquell moment no tenia la informació i que de moment s'ha aumentat aquesta partida i si se'n necessitava més, es tornaria a aumentar. En breu penjarem el resum de l'últim ple que us clarificarà molt més aquesta resposta.

      Elimina

US PREGUEM QUE SIGUEU RESPECTUOSOS I CONSTRUCTIUS EN ELS VOSTRES COMENTARIS, GRÀCIES.