CENT PER CENT PREGUNTA

Com creieu que hauria de ser la taxa per a les terrasses dels bars?

Com creieu que hauria de ser la taxa de les terrasses dels bars ???

dimecres, 13 de febrer del 2013

PLE 05-02-2013 - PRESSUPOSTOS 2013



El primer punt del ple va estar l’aprovació dels pressupostos. Aquest és el segon pressupost municipal a Batea en el que estem presents com a grup municipal, l’any passat se’ns va criticar per no portar propostes, aquest any no ha estat així, i sent fidels a la nostra forma de treballar i veure la política municipal, hem presentat un pressupost alternatiu per al 2013 PROPOSTA 100%xB PRESSUPOST 2013. Varem fer arribar a les altres dos formacions polítiques la nostra proposta abans del Ple per a la seva consideració però no es va arribar a fer cap posada en comú, suposem que per falta de temps o interès.
La nostra base per a la redacció dels pressupostos han estat per una banda el pressupost presentat per l’equip de govern, de on hem extret la majoria d’ingressos que pressuposem encertats tenint en conte que tenen al seu abast tots els mitjans i totes les dades per fer una bona previsió, per una altra banda ens hem basat amb el pressupost del 2011 i la liquidació definitiva del 2011 que rectificava si les previsions havien estat encertades o no, també hem tingut en conte els pressupostos del 2012, però en aquest cas no s’ha pogut comprovar l’encert d’aquests per que encara no s’ha fet la liquidació definitiva (és en les liquidacions definitives on es veuen les variacions i serveix de base molt més fiable per fer previsions més realistes). Val a dir que creiem que l’ordre correcte hauria de ser aprovar primer la liquidació del 2012 per veure on s’ha fet una bona previsió i on no, i presentar després el pressupost 2013.
Amb tota aquesta documentació els Ingressos pressupostats per les dues formacions tant sols han tingut una diferència de 6.000 € sobre un total de 1.750.663,69 € i per tant les despeses han tingut el mateix diferencial (els pressupostos de l’ajuntament s’han de tancar a zero). Per tant, les diferències entre les dues propostes recauen principalment en 4 punts: a.) una partida de despeses imprevistes i funcions no classificades que habitualment era de menys de 1000 € i que aquest any passa a 39.000 €, nosaltres la rebaixem en 38.000 € deixant-la en 1.000 €, b.) una partida referent a treballs administratius puntuals empreses diverses que habitualment era de menys de 12.000 € i aquest any passa a 31.000 €, nosaltres la rebaixem en 19.000 € deixant-la en 12.000 €, c.) les partides referents a subvencions a les associacions del poble que després de la retallada produïda en el pressupost del 2012 es va quedar en 25.000 €, nosaltres l’augmentem en 10.000 € deixant-la en 35.000 € que resulta ser 1.000 € més que el que es va pressupostar per al exercici del 2011, i per últim d.) les partides dedicades a inversions on hi ha una despesa de 200.000 € en obres entorn camp d’esports dedicades a la piscina climatitzada que nosaltres no compartim i que proposem com alternativa, l’arranjament de les piscines municipals actuals, l’acondicionament d’un local per ficar-hi un petit viver d’empreses per a joves emprenedors, l’adequació d’una Oficina de Turisme i l’acondicionament per unificar les dues llars d’infants en una de sola buscant la igualtat en el servei i la millor ubicació.
El segon punt del ple va ser la retribució del càrrec de presidència de la corporació municipal en règim de dedicació parcial, o dit d’una altra manera, el sou de l’Alcalde per la seva dedicació parcial dins de l’Ajuntament, es va establir en 7.860,36 € anuals bruts, amb la corresponent quota a la Seguretat Social i va estar aprovat per Unanimitat. El nostre grup es felicita per que aquesta qüestió havia estat discutida mes d’un cop en els plens de l’ajuntament i la secretària anterior ja havia informat desfavorablement sobre les indemnitzacions pel temps dedicat dels regidors i alcalde, finalment i sols en el cas de l’alcalde s’ha aconseguit normalitzar la situació, això no repercutirà significativament en les despeses de l’ajuntament per que a partir d’ara l’alcalde no rebrà indemnitzacions pel temps dedicat a l’ajuntament.
El tercer punt va ser l’aprovació definitiva del projecte d’activitat de la llar d’infants “Los Raïmets”, aprovat per unanimitat.
El quart punt va ser l’aprovació del conveni entre l’Ajuntament i la Generalitat per al sosteniment de les guarderies municipals per al curs 11/12 i l’acceptació de les subvencions, aprovat per unanimitat.

2 comentaris:

  1. He sigut sempre home de poques paraules.No obstant això m'agrada participa activament en la vida diaria del meu poble.També soc un seguidor del vostre blog,on assiduament miro els comentaris i els escrits que publiqueu.

    Dit aixó no hem queda d'altra que felicitar-vos per la tasca que esteu portant a terme i encoratjar-vos a que no canvieu,se que es dur enfrontar-vos als plens davant un partit que fa 21 anys que governa i que la seva arma més valiosa es fer creure a la gent moltes mentides,basant-se sobretot en atacs personals per deixar-vos en evidencia davant el poble.Però els que us coneixem a nivell personal creiem que es admirable defensar els vostres ideals,tot i que siguin diferents als dels que ens governen.Per tot això i per el temps que dediqueu a treballar pel nostre poble.GRÀCIES.

    ResponElimina
  2. Sóc un home de poques paraules,normal, però al mateix temps animat i en ganes de fer coses,segurament un perfil de persona dins d'un percentatge elevat de la gent del poble de BATEA, i ara hem pregunto.
    Perquè la gent d'aquest poble tant bonic no es treu la bena dels ulls?

    I ara molta gent pot dir a que bé tot això ara, doncs precisament perquè la gent hauría de veure la feina que esteu fent dins de l'ajuntament,dient les coses en coherència,saber fer i sobretot respectant les persones.

    Tant sols volía dir a tots els menbres, i en particular a Ramon,Cinta i Jordi, que aneu per aquest camí,perquè la vida te sentit quan es te respecte ( no com altra gent que només viu de les mentides e insults ) per això nomès us demano que no accepteu la mentida, l'insult i les provocacions per part d'aquesta gent, i que aneu fins al final en aquesta questió.

    Us saluda molt atentament AVT.


    ResponElimina

US PREGUEM QUE SIGUEU RESPECTUOSOS I CONSTRUCTIUS EN ELS VOSTRES COMENTARIS, GRÀCIES.