CENT PER CENT PREGUNTA

Com creieu que hauria de ser la taxa per a les terrasses dels bars?

Com creieu que hauria de ser la taxa de les terrasses dels bars ???

divendres, 22 de maig de 2015

VIVENDES DE LLOGUER ECONÒMIC PER ALS JOVESAquesta proposta va néixer del sector més jove del nostre grup, aquest sector que també es troba amb problemes del dia a dia, problemes que molts cops els que ja estem en una edat mitjana no detectem, per això seguim creient que la diversitat i la participació és el motor que ajuda al nostre grup a avançar. 

"Hi han amics que es voldrien independitzar però no poden perquè no troben llocs on posar-se de lloguer de moment, al menys llocs en condicions i adaptats a les seves necessitats, alguns dels llocs que hi han són molt cars, jo mateixa ho faria però no trobo el lloc amb les condicions econòmiques per a un jove que comença a treballar...."

Després de compartir aquesta mateixa opinió amb molt altre jovent ens vam posar a treballar, i podríem dir que estem molt satisfets del resultat que hem obtingut fins al moment, segur que es pot millorar, però creiem que hem parit una molt bona idea, ara us tocarà a vosaltres opinar.
La idea comença per crear dues borses d'interessos, per un costat una borsa de joves que busquin un lloc on posar-se de lloguer i per altre, una borsa de propietaris de vivendes deshabitades que necessitin ser rehabilitades o acondicionades

Borsa de Joves: aquests joves estan buscant una vivenda per independitzar-se o necessiten canviar-se de vivenda per la raó que sigui. Són joves que comencen a treballar, però ho fan en un mercat laboral actual que no els és gens favorable, sous baixos, inseguretat laboral, consum baix, crèdits complicats,...  Molts d'ells no poden accedir a un lloguer massa elevat perquè els seus ingressos no els ho permeten. Alguns d'ells poden ser parelles de joves però també hi han joves sense parella amb ganes d'independitzar-se, i això significa que han d'assumir les despeses de lloguer tot sols.

Borsa de vivendes: en un poble com Batea i amb un casc antic com el que té, és normal que ens trobem amb moltes vivendes que necessiten de conservació i manteniment, en cas de que no es faci ens podem trobar amb vivendes on s'hagin de fer operacions de rehabilitació urgents. Existeixen moltes vivendes que estan deshabitades, la majoria d'elles al casc antic i amb evidents signes de necessitar una rehabilitació urgent. Els propietaris poden no tenir prou recursos econòmics per a la seva conservació tot i ser la seva obligació, poden ser vivendes de molts propietaris (herències) que no es posen d'acord, no veuen avantatges en la seva conservació i manteniment o rehabilitació.

Ajuntament: entitat que ha de donar solucions als problemes buscant el benefici de tots i del poble, ha de vetllar per la conservació del patrimoni i ajudar als sectors de gent amb més necessitats.
Si ajuntem les dues borses i ho gestionem des de l'Ajuntament ho podem organitzar de la següent manera:

  • Podem assegurar-li al propietari que tindrà un llogater segur durant un període de temps que s'haurà de definir prèviament si arregla la vivenda i l'acondiciona amb uns mínims. El preu del lloguer serà un preu de mercat pactat.

  • Podem oferir-li a aquest jovent unes vivendes rehabilitades amb unes bones condicions d'habitabilitat. Els hi podem oferir una ajuda que podria estar al voltant del 40 % en el lloguer i els hi exigiríem un mínim de temps en el que s'han de mantenir com a llogaters.

  • Passat aquest temps que s'hauria de definir exactament i que podria variar depenent de les condicions de la vivenda i del llogater, es podrien renegociar les condicions.

Aquesta és la idea explicada de forma resumida i els objectius que aconseguiríem amb tot això serien els següents:
·         Donem resposta a una necessitat del jovent.
·         Conservem el casc antic i el rehabilitem.
·         Habitem el casc antic amb jovent.
·         Els propietaris passen a tenir una vivenda en condicions.
·         Creem activitat econòmica:
o   Propietaris de vivendes de lloguer.
o   Constructors amb obres de manteniment o rehabilitació.
o   Instal·ladors de serveis.

Possibilitats: ampliar-ho a més sector de la població, ampliar-ho a fora del casc antic, ....

Segur que podem millorar aquesta proposta, ens ajudes???????????

2 comentaris:

  1. Pareu,pareu que hem col.lapseu.Quina feina més ben feta,gràcies,estic contenta e il.lussionada:Jo ja se a qui VOTAR.

    ResponElimina
  2. Quina currada, sou l'únic grup que presenta un programa com cal.

    ResponElimina

US PREGUEM QUE SIGUEU RESPECTUOSOS I CONSTRUCTIUS EN ELS VOSTRES COMENTARIS, GRÀCIES.