CENT PER CENT PREGUNTA

Com creieu que hauria de ser la taxa per a les terrasses dels bars?

Com creieu que hauria de ser la taxa de les terrasses dels bars ???

dijous, 28 de maig de 2015

RESULTATS ELECCIONS MUNICIPALS 2015 - BATEA -En primer lloc i abans de res, voldríem agrair a tots els nostres votants i simpatitzants que hagin renovat la confiança en nosaltres i que l'hagin ampliat, també felicitar al grup de la UPTA-CP per la seva victòria i al grup de CIU per haver repetit amb un regidor a l'ajuntament de Batea. També hem de dir que lamentem els incidents produïts durant les celebracions del diumenge a la nit, on la mofa als partits de l'oposició i als familiars i simpatitzants mitjançant càntics van estar presents juntament amb algun insult, realment no creiem que amb aquesta actitud es col·labori en res a la CONVIVÈNCIA.

Respecte als resultats obtinguts:


2015
2011

Candidatures
Regidors (vots)
Regidors (vots)
Candidatures
UPTA-CP
5  (715)
7  (757)
UPTA-CP
100%xB
3  (371)
3  (326)
100%xB
CIU
1  (152)
1  (210)
CIU
Vots en Blanc
(28)
(11)
Vots en Blanc
Vots Nuls
(12)
(18)
Vots Nuls

Els canvis en quan a vots no són massa significatius tot i que han definit el repartiment de regidors. El grup de UPTA-CP ha perdut -42 vots, 100%xB ha guanyat +45 vots, CIU ha perdut -58 vots, els Vots en Blanc han augmentat en +17 vots i els Vots Nuls han disminuït en -6 vots. Com a curiositat cal dir que la abstenció ha estat de 267 persones, número idèntic al de fa quatre anys.

No podem dir que haguem complert els nostres objectius en quan a vots, l'objectiu que ens havíem marcat era més alt i no ho hem aconseguit. No hem d'amagar a ningú la nostra decepció en quant als resultats, havíem pensat que la feina feta durant aquests primers quatre anys a l'ajuntament de Batea i la presentació d'un programa fet des de la base de la participació i amb propostes molt concretes, es veuria recompensat en un augment més gran dels vots, però no ha estat així. Finalment el poble de Batea a cregut que el millor programa electoral era el del grup UPTA-CP.
Amb tot, hem aconseguit consolidar els tres regidors,  ja sabeu que en aquest nou mandat s'han reduït el nombre de regidors a l’Ajuntament, Batea ha baixat la seva població per davall dels 2000 habitants i això ha fet que passéssim de 11 a 9 regidors, el que suposa que per mantenir els tres regidors aconseguits a les eleccions de l’any 2011 havíem d’augmentar en número de vots. Finalment, els resultats han deixat  la combinació de 5-3-1 que segueix sent una majoria absoluta.

El que no havíem previst en cap de les opcions era entrar al Consell Comarcal, no pensàvem que un grup independent com nosaltres que ens presentem únicament a Batea pogués optar a un conseller, i més sense anar amb cap marca blanca de cap altre partit, ha estat una sorpresa agradable que no ens esperàvem. Al Consell Comarcal no hi ha una majoria absoluta, els resultats han quedat de la següent forma:

2015
2011
Candidatures
Consellers
Consellers
Candidatures
CIU
9
9
CIU
AM
5
2
ERC-AM
CP
1
5
PSC-PM
ICV-EUiA-EPDM-BARCELONA EN COMÚ-GUANYEM BARCELONA-E
1


PP
1
1
PP
AAE1TERRAALTA
1


100%xB
1


FIC
0
2
FIC


  • CIU repeteix amb 9 consellers tot i haver baixat en quasi 300 vots al total de la comarca.
  • AM (Acord Municipal) marca blanca de ERC quasi duplica els vots d'ara fa quatre anys i passa de 2 a 5 consellers, passant a ser la segona formació dins del consell comarcal
  • CP (Candidatura de Progrés) marca blanca del PSC és el grup que sofreix la davallada més gran degut a que tant sols s'ha presentat a Batea i Prat de Comte. Ha passat de ser la segona força al consell comarcal amb 5 consellers, a tenir 1 conseller degut a una caiguda del 62 % dels vots.
  • E (Entesa) marca blanca de ICV ha sorgit arran dels grups municipals que ara fa quatre anys anaven amb la marca blanca del PSC a Corbera i el Pinell, i han obtingut 1 conseller.
  • PP repeteix amb 1 conseller tot i haver perdut quasi 250 vots a la comarca.
  • AAE1TERRAALTA (Associacions d'electors) correspon a dos grups municipals que ara fa quatre anys anaven amb la marca blanca del PSC i que aquest any se n'han sortit per a constituir-se com a associacions d'electors a Bot i a La Fatarella, sumant 1 conseller.
  • 100%xB ha estat l'última formació en aconseguir 1 conseller i és l'única formació totalment independent que ha aconseguit representació al consell comarcal presentant-se tant sols a un municipi.

Els nostres votants i simpatitzants ens han donat l'oportunitat de representar-los a l'Ajuntament de Batea amb 3 regidors i al consell comarcal amb 1 conseller, moltes gràcies un altre cop per la vostra confiança en nosaltres.

Intentarem treballar a l'ajuntament de Batea de la millor manera que sapiguem sempre contant amb la vostra participació, volem ser la vostra veu.
Intentarem aprofitar l'oportunitat que ens heu donat al consell comarcal per treballar per Batea i per la Comarca de la Terra Alta, aquest serà un nou repte que ens il·lusiona.

Moltes gràcies a tots.

1 comentari:

  1. Molta sort amb aquest nou repte i poder lluitar per Batea també desde la comarca.

    ResponElimina

US PREGUEM QUE SIGUEU RESPECTUOSOS I CONSTRUCTIUS EN ELS VOSTRES COMENTARIS, GRÀCIES.