CENT PER CENT PREGUNTA

Com creieu que hauria de ser la taxa per a les terrasses dels bars?

Com creieu que hauria de ser la taxa de les terrasses dels bars ???

dissabte, 7 de febrer del 2015

PLE EXTRAORDINARI del 23-12-2015



Ha passat mes d'un mes des de la celebració del ple del dia 23 de desembre del 2014, és veritat que aquest resum arriba tard i que molts de vosaltres segurament que ja l'haureu vist pel Canal 21, però no us enganyarem, se'ns feia molt costa amunt haver d'escriure un resum d'un ple que podríem classificar com el pitjor ple de tot el mandat. Evidentment no el classifiquem com el pitjor pels punts de l'ordre del dia, sinó per la manera de dirigir-lo.

La sessió plenària constava de 9 punts i d'assumptes d'alcaldia, 8 d'aquests 9 punts s'havien de VOTAR en la sessió plenària i l'únic punt que NO s'havia de votar per que segons l'informe de la secretària de l'ajuntament no era competència del ple sinó dels membres de l'equip de govern, era el PUNT 1. Dels 9 punts, 3 punts estaven relacionats amb tema d'obres "a Batea", 1 punt relacionat amb la recollida d'escombreries "a Batea", 1 punt sobre la participació dels ingressos de la Generalitat per "a Batea", 1 punt sobre una pissarra digital per a l'Institut Escola "de Batea", 2 punts de mocions reclamant finançament per "a Batea", 3+1+1+1+2=8, 8 punts sobre temes que afectaven "a Batea" i 1 punt que era el PUNT 1 i que transcrivim literalment:

1. Iniciar, si escau, accions penals contra l'autor de les calúmnies contra els membres del govern municipal i, com a responsables civils solidaris, als administradors dels blogs de CIU de Batea i de 100%xBatea, on s'han produït i publicat aquests presumptes delictes.

Tres reflexions respecte d'aquest punt:
1.       No aporta res de bo "a Batea".
2.       No s'ha de votar al ple per que no és competència del ple. Llavors perquè hi és??
3.       Col·locar aquest punt com a PUNT 1 i exposar-lo com es va fer, era dinamitar la sessió plenària tant sols començar.

Aquesta denúncia que creiem que es va presentar a l'endemà del ple, fa referència a un comentari escrit al blog de CIU i al de 100%xB de forma "anònima" però es suposa que per la mateixa persona, i que diu textualment:
"Es curiós fa 4 dies de l'aparició de la noticia de la decada i aquí no passa res , no m'extranya de com va el pais no , l'ajuntament desfalca 6 milions d'euros i aqui no passa res i ens queixem d'urdangarin i companyia, si son titelles a la vora d'aquest ajuntament tant flamenc que tenim he,he. Ja poden fer carnets viu batea ja, encara son massa cars pel desfalc que han fet, be en fi això no ho arregla ni el rosari de l'aurora."

L'alcalde i alguns membres de l'equip de govern van explicar (segons que entengueu per la paraula explicar) que això no ho podien permetre i que tot era culpa de l'oposició i de la gent que assistia al ple. Molta de la gent del ple va abandonar la sala entre recriminacions mútues i algun insult, el regidor de CIU també va abandonar el ple quan no se'l va deixar parlar en una de les seves intervencions i l'alcalde va suspendre el ple per dos cops, però els dos cops va rectificar i va voler continuar. No farem un resum del que es va dir per què creiem que no suma i que no aporta res de bo a Batea, tot i que vam defensar la nostra postura en les intervencions que ens van deixar participar.

L'únic que es va deixar de dir l'alcalde en la seva exposició però que nosaltres li vam recordar, va ser que després d'aparèixer aquest comentari anònim al nostre blog, abans de 24 hores (18 hores i 36 minuts) i abans de saber de les intencions de l'equip de govern, el nostre grup va contestar textualment al comentari d'aquest anònim, així:
"A hores d'ara, ningú ha demostrat que l'ajuntament hagi desfalcat 6 milions d'euros, hem de ser més prudents i tractar les notícies amb la màxima objectivitat."

No sabem si amb aquest punt es pretenia pintar com a víctimes a l'equip de govern o es volia clausurar els blogs de 100%xB i CIU, o es volia amenaçar la llibertat d'expressió. Tant sols farem dos consideracions:
1.       El blog seguirà funcionant perquè ens permet expressar-nos lliurement, informar i interactuar amb la gent.
2.       L'equip de govern s'ha cansat de dir mentides sobre nosaltres.

La resta de punts són els que haurien de ser els verdaders protagonistes del ple perquè són els que parlen de Batea i fan Batea.

El segon punt de l'ordre del dia era aprovar una modificació de les certificacions de l'obra d'arranjament del carrer Sant Roc (La Botera II), es tractava de canviar uns percentatges entre els diferents capítols per requeriment de la Diputació que la subvenciona en una part. Es va aprovar amb el vot a favor de 100%xB i l'equip de govern.

El tercer punt era aprovar definitivament el projecte d'obres d'ampliació de les piscines municipals per a ubicació de pista de pàdel. Ja vam tractar el tema de la piscina climatitzada en l'anterior ple dels pressupostos 2015 amb el seu corresponent debat, i en aquest ple vam tornar a demanar-li a l'equip de govern un estudi sobre el manteniment d'aquesta infraestructura. Li vam deixar clar que el nostre grup no votaria a favor de cap infraestructura sense saber el manteniment anual d'aquesta, i molt menys quan aquest manteniment pot suposar hipotecar part del pressupost anual de l'ajuntament de Batea a partir del 2015. L'alcalde va dir que ell no havia dit mai que el manteniment suposaria 140.000,00 €/any però el nostre grup li va dir que sí, i que li portaria la gravació del ple on va fer aquesta afirmació.

El quart punt era aprovar el plec de clàusules administratives i tècniques que han de regir el procediment obert per a la contractació de l'obra de l'anterior punt. A diferència d'altres vegades on sense estar d'acord amb la inversió o en la manera de realitzar-la, hem votat a favor del plec de clàusules perquè enteníem que aquestes estaven ben redactades i per tant el procediment s'estava realitzant segons nosaltres correctament, aquest cop ens vam abstenir en la votació perquè el nostre grup no vol participar sense que hi hagi un bon estudi sobre el que li costarà a Batea el manteniment d'aquesta infraestructura.

El cinquè punt era aprovar la devolució de la fiança al Sr. José L. Badet Monreal pel contracte de servei de recollida de les escombraries, es va aprovar per unanimitat.

El sisè punt era aprovar la participació en els ingressos de la Generalitat dels exercicis 2013 i 2014, finalment Batea rebrà de la Generalitat un total de 73.714,80 € de l'exercici 2013 i 73.825,78 € de l'exercici 2014. D'aquestes quantitats s'ha de destinar una part a una prestació de serveis supramunicipals (que englobi diferents municipis) i Batea ho destina al funcionament del COMEBE (3.217,28 € del 2013 i 3.22,12 € del 2014). Es va aprovar per unanimitat.

El setè punt era aprovar la compra d'una pissarra digital per a l'Institut Escola de Batea. La directora d'aquest centre va fer la petició a l'ajuntament tot explicant les raons per les quals volen disposar d'aquestes noves tecnologies, la intenció del claustre és anar traient els llibres de text de les aules. Es va aprovar per unanimitat.

El vuitè punt era aprovar una moció d'UPTA-PM sobre el finançament de les llars d'infants de titularitat municipal. La moció que es va presentar, sol·licita a la Consellera d'Ensenyament que acordi el finançament per a les llars municipals per als cursos 2012-13, 2013-14 i 2014-15. La Generalitat va deixar de finançar les places de llars d'infants el curs 2012-13, a partir de llavors va ser la Diputació la que suplia aquesta mancança de finançament però només amb una tercera part del que ho feia anteriorment la Generalitat. La moció es va aprovar per unanimitat.

El novè punt era aprovar una moció de l'Alcaldia referent a la anul·lació de les subvencions del PUOSC 2013-2017. L'Ajuntament de Batea havia fet previsions amb aquestes subvencions per a obres que ja estaven començades i de sobte es van retirar les subvencions, aquesta moció demanava una entrevista amb la Generalitat per buscar una solució a aquest problema. Es va aprovar per unanimitat.

Val a dir que l'alcalde va demanar disculpes al finalitzar el ple per no haver sabut dirigir la sessió plenària, amb el qual estem completament d'acord.

5 comentaris:

  1. Realment estic impressionat que despres de la que esta caient, amb el despressi que us tracta aquest ajuntament, pugueu tenir el valor de fer aquest resums, crec que diferenciant molt be el que es la politica de les questions personals, amb la sinceritat i la veritat per davant, i no entrant amb el mal joc d'aquest ajuntament.

    Crec que hi ha molta gent que escriuría al bloc però suposo que arrel de la denúncia feta per l'ajuntament la gent te por de dir la seva i aprofito per animar a la gent , que precisament es pugui manifestar i espero que per dir això no us llamin l'atenció. Espero que us vagui molt be, i que aquest any perfí i hagi un canvi de govern, hi ha cares que ja cansen, visca batea i la paritat política.

    ResponElimina
  2. Un Ple patètic, cert que ha estat el pitjor del mandat. Sobre la manera de dirigir els plens i sobre les maneres de calentar al públic que hi assisteix demencial. Quin espectacle! No sé on anirem a parar!!! però mira per on els regidors de l'equip de govern estan ofesos, trastornats, es fan les víctimes i casi es foten a plorar... quina forma de donar-li la volta a tot!!! què deu tenir el PODER que ningú el vol compartir??? i no parlo de diners.

    ResponElimina
  3. Bona nit:

    Us en recordeu quan les passades eleccions, tot anava viento en popa,(com sempre) guardería nova de l'ajuntament, LA BIOMASSA en plena ebullició ( 150 llocs de treball prometuts per l'ajuntament), de la fundació no s'en parlava perque anava massa be i encara no tenia res lligat pel tema de la residència, però es clar el bo que te tenir majoría absoluta es poder dir i fer el que et doni la gana sense que dingú pugui fer res i aquest es el mirall en el que es reflexa aquest ajuntament.

    D'urant aquest ultims quatre anys han passat mooltes coses, La BIOMASSA ha desaparegut amb un tres i no res, sense cap explicació acreditada,( bueno si, culpa de l'empressa), el poligon tant fantàstic que s'havien de ploure les empreses, esta herm,( culpa de no se qui), un tanatori que havia de ser el mes barat de la comarca, (no opino), i el cas mes vergonyós i mes patètic que pot fer un ajuntament, que es el de difamar contra gent del poble dient mentides i coses de les que no pot probar( gent que roba diners d'entitats, acusar, querellarse, menysprear a un sinfin de gent que l'unic que preten es aixecarse per anar a treballar i viure amb un poble tranquil i sense cap tipus de soroll).

    Ara que venen les eleccions ens convoquen a la sala polivalen pel tema de la piscina climatitzada, quan feia dos anys que no s'en parlava, i a cost 0, crec que la gent es mereix un mica mes de respecte i no insultar-la d'aquestes maneres ja que fins i tot un nen de parbulari sap que no hi ha res a cost 0.

    Parlant de parbulari, amb el cost de la piscina climatitzada, hi hauría guardería per tots els xiquets de batea i part de la comarca, ja que a dia d'avui i d'urant el pròxim curs no hi ha prous places( no s'havien d'acabar mai), cosa que amb el vostre projecte aquest problema no hi seria, ah si i encara en sobraria per pagar part dels llibres d'escola, entre d'altres coses.

    Espero que la gent entengui la feina tant valuosa que esteu fent medint cada pas que feu i que esteu a l'ajuntament per sumar, i que no es cap pecat estar en contra d'alguna de les coses que proposa aquest ajuntament, sense insultar i faltar al respecte, cosa que si em permeteu dir aquest ajuntament li falta.



    ResponElimina
  4. Resulta curios veure com la major part dels Ajuntaments de la Comarca firmen convenis en la Fundacio, per poder eferir servei als seus pobles, i l'Ajuntament de Batea ,( perdo, l'equip de govern de l'Ajuntament,) si pugues els i faria tanca tots aquestos serveis.
    No ni vull pensar que dirien si sol donesen servei a Ajuntaments de una sola opcio politica,.
    Crec que el que pase aqui es un tema vergonyos d'odi i rancunia personal i que no se sap ben be la manera de sortirsen per desgracia del poble.
    Be ara venen uns mesos mogudets fins les eleccions, jo me penso que fara falta algo mes que l'aigua
    de la piscina climatizada, per refredar l'ambient
    A BATEA FEM O DESFEM SEGONS CONVE

    ResponElimina
  5. Xapo pel comentari anterio

    ResponElimina

US PREGUEM QUE SIGUEU RESPECTUOSOS I CONSTRUCTIUS EN ELS VOSTRES COMENTARIS, GRÀCIES.