CENT PER CENT PREGUNTA

Com creieu que hauria de ser la taxa per a les terrasses dels bars?

Com creieu que hauria de ser la taxa de les terrasses dels bars ???

dissabte, 15 de juny del 2013

SALA DE VETLLA vs TANATORI A BATEA



Com probablement tots sabeu, en el ple del 25 d’abril l’equip de govern de l’ajuntament de Batea va incloure com a punt de l’ordre del dia la implantació del servei funerari municipal, concretament d’una Sala de Vetlla ubicada a l’avinguda Terra Alta núm. 60 (antiga Creu Roja). Aquesta és una infraestructura que tots els grups vàrem portar al nostre programa electoral i per tant que tots hi estem d’acord, és un servei que ha passat a ser necessari pels canvis socials soferts en els últims anys. Fins fa poc majoritàriament el velatori es realitzava a casa del difunt, les cases solien ser prou grans per poder-ho fer i en molts cops els últims dies de vida es passaven a casa amb la família, en la actualitat les vivendes no solen ser tant grans, molta gent viu en pisos que limiten aquesta possibilitat i en la majoria de casos els últims dies es passen en els hospitals, aquests són tant sols alguns dels factors que justifiquen la necessitat d’aquest servei en el municipi. Queda per ten CLAR i CATALÀ que el nostre grup 100%xB, igual que la resta de grups del consistori està A FAVOR de la implantació del servei funerari. El nostre grup té la mania per a molts molesta, de mirar-se les inversions molt bé, d’analitzar-ne la bona planificació, pensant en el futur, analitzant la ubicació, els serveis que es poden oferir actualment i els que es poden oferir mes endavant, mirant de complir uns mínims de requisits per al correcte funcionament de les infraestructures, aproximant físicament les activitats relacionades, etc.. és clarament evident que tot això requereix d’un temps i que com més invertim en aquest procés, millors resultats tindrem a la llarga.
La proposta de l’equip de govern (UPTA-PM) va ser la implantació del servei funerari a l’avinguda Terra Alta número 60, el nostre grup va demanar si es podia treure de la proposta la ubicació per poder debati-la amb més temps i exposar alternatives per a nosaltres molt millors, d’aquesta manera els vots del nostre grup haguessin estar favorables a la proposta, la resposta va ser que la ubicació estava clara i que no es trauria de la proposta, el nostre grup va votar en contra de la proposta tot explicant que el vot desfavorable era degut a la ubicació i no al servei.
El passat 05 de juny vàrem presentar a l’ajuntament de Batea un seguit d’al·legacions a la UBICACIÓ del servei funerari que us resumim:
1.       Proximitat amb una Llar d’infants (que posteriorment a l’expedient, de fet fa pocs dies, ens han dit que la tancaran per falta de nens), Penya Barcelonista, Institut-Escola, CAP, etc...
2.       Impossibilitat d’ampliació per estar dins el casc urbà limitada per altres edificacions veïnes, sense possibilitat de sala per a cerimònies civils.
3.       Sense zona d’aparcament i amb interferència directa a la circulació normal de la zona.
En aquestes mateixes al·legacions els hi suggerim com a ubicació al nostre entendre molt més adequada el polígon industrial, pròxim a la població però no al ben mig del nucli urbà, sense interferir amb altres activitats, recollit, amb intimitat, accessible amb tràfic rodat, amb zona d’aparcament, amb possibilitat de realitzar el projecte en varies fases, ampliant a mesura que els serveis s’ampliïn, prop del cementiri, amb possibilitat de evolucionar fins a TANATORI.
Us expliquem breument la diferència entre Sala de Vetlla i Tanatori, la Sala de Vetlla tant sols disposa de zones o sales per a la vetlla del difunt amb cambres adequades per a la conservació del mateix, mentre que el Tanatori disposa a més de les sales de vetlla, sales d’autòpsies, sales de tanatopràxia (pràctiques estètiques i higièniques), crematoris, etc...
La modalitat de concessió del servei a 50 anys creiem que no s’adequa a la instauració d’aquest servei dins del casc urbà sense la possibilitat d’ampliació i adequació a les noves necessitats que segurament es donaran en aquests 50 anys. No volem que per la precipitació, per voler donar-li un us a un local sense us, per no voler invertir en una infraestructura que al nostre entendre ho mereix tant o més que altres, per no planificar amb visió de futur, d’aquí a uns anys haguem de canviar  d’ubicació el servei amb el sobrecost que això implicaria.
Amb tota la informació que hem anat recollint tant sols trobem casos de desaprovació en la instal·lació de tanatoris dins del casc urbà, alguns exemples com Lestedo, Paterna, Novallas, Dénia, Santa Cruz, Calahorra, Alomartes.... on finalment s’han canviat les ubicacions degut a les al·legacions reafirmen la nostra posició.
Us invitem a que reflexioneu amb nosaltres sobre aquesta qüestió i ens feu suggeriments, observacions o ens doneu la vostra opinió.

10 comentaris:

  1. SUPOSO QUE ESTARIA MILLOR AL POLIGON , PERO TAL COM ESTAN LES COSES I QUE LA COSA CORRE PRESA , SA DE FER ALLI QUE COSSTO MENOS DINERS PARA EL POBLE I SOBRE TOT PARA LA GENT

    ResponElimina
  2. una pregunta: si d´aqui uns anys pocs o molts els nens a la llar del carrer Maijo no hi tornen a caber-hi , s´haurá de compartir la sala de vetlles amb la llar d´infants ja que la llar vist la també mala planificació no es pot ampliar al carrer maijor. Tornem a fer pedaços i mala planificació. Bueno .......llavors igual es fa una nova llar d´infants i es tanca l´actual.(Un altre edifici buit i en desús).Vist lo vist m´extranya que no la possin al davall de la piscina climatitzada o al pati de les escoles i entri al VIU BATEA...............

    ResponElimina
  3. M'agraría fer una reflexió sobre el tanatori i la llar d'infans, ja que crec que aquest tema va mes enllà d'una ubicació o funcionament d'aquesta.

    1ª : Perquè sabent que hi ha més de 30 nens entre les dos llars d'urant el pròxim curs, vol tancar la guarderia? recordo que fa dos anys l'exelentíssim trucava per les cases de les embarasades perque rebia una subvenció i volía captar el major numero de nens( a mi em va trucar i encara ho havia de fer).

    2ª : Perquè sabent que la guarderia tot i que te millor ubicació,que es mes legal que la de dalt,per molt que a l'exelentíssim li peso,que te mes cabuda i un sinfin de coses mes, te tantes ganes de tancar-la?

    3ª : perquè vol fer un tanatori davall d'una guarderia, i al costat d'una penya i d'un casal d'avis?

    Podria estar tota la nit preguntant-me, perquè?.


    No em voldria fer pesat, però es la manera d'expresar-vos el meu mal estar en tot aquest afer, sobretot el de la guarderia, ja que es vol acabar inexplicablement en una institució que fa mes de vint d'anys que dona un servei més que eficient, i crec sincerament que la ubicació per a una sola llar d'infans ha de ser la de la creu roja, per mooooooltes raons que vosaltres ja sabeu i que no cal esmentar.

    Es per això que us demano que lluiteu per que no tanquin la guarderia, com a minim fins que hi hagui pocs nens a la llar.........

    ResponElimina
  4. El benestar dels nens no ha de ser un problema, si no te diners l'ajuntament per fer fron les dos guarderies, que ho agafi del remanent, ja que per a altres coses en sobren de diners. Visca la guarderia de la creu roja.


    30 nens.... 20 creu roja
    10 la de dalt

    ResponElimina
  5. Completament d’acord amb els anteriors comentaris sobre la necessitat de mantenir el nombre de places de les dos llars d’infants i amb la utilització del romanent per aquest fi, per tal de que no es quedi ningú, sense la possibilitat de portar als seus xiquets en cas de necessitar-ho. Per a que volem un romanent de mes d’un milió d’euros si un dels serveis prioritaris, no el tenim?

    No estem en moments de fer grans inversions, però si que podem exigir mantenir aquests serveis dels que ara disposem, i que ,perquè no dir-ho, per una bona gestió econòmica d’aquest ajuntament , ara SI que ens podem permetre

    D’altra banda ,crec que no es tracta de fer una competició a veure quina instal•lació te mes punts, ni frivolitzar sobre si l’una es legal i l’altra no, la qüestió es que tenim 45 places per a nens de 0 a 3 anys i les hem de conservar.

    Respecte a la ubicació de la sala de vetlles la meva conformitat sobre el que s’exposa a les al•legacions presentades. No es lògic ubicar un servei d’aquestes característiques envoltat de locals d’oci , o llavors també es faran unes ordenances prohibint que els jubilats facin ball , o que els de la penya no puguin tirar petards, els dies en que es presti els serveis?

    I per acabar, respondre el que diu anònim de 15 de Juny. No considero la urgència a la que fas referència. Crec que la implantació d’aquest nou servei es prou important per a poder obrir un debat , i entre tots , trobar la millor solució .
    Completament d’acord amb els anteriors comentaris sobre la necessitat de mantenir el nombre de places de les dos llars d’infants i amb la utilització del romanent per aquest fi, per tal de que no es quedi ningú, sense la possibilitat de portar als seus xiquets en cas de necessitar-ho. Per a que volem un romanent de mes d’un milió d’euros si un dels serveis prioritaris, no el tenim?

    No estem en moments de fer grans inversions, però si que podem exigir mantenir aquests serveis dels que ara disposem, i que ,perquè no dir-ho, per una bona gestió econòmica d’aquest ajuntament , ara SI que ens podem permetre

    D’altra banda ,crec que no es tracta de fer una competició a veure quina instal•lació te mes punts, ni frivolitzar sobre si l’una es legal i l’altra no, la qüestió es que tenim 45 places per a nens de 0 a 3 anys i les hem de conservar.

    Respecte a la ubicació de la sala de vetlles la meva conformitat sobre el que s’exposa a les al•legacions presentades. No es lògic ubicar un servei d’aquestes característiques envoltat de locals d’oci , o llavors també es faran unes ordenances prohibint que els jubilats facin ball , o que els de la penya no puguin tirar petards, els dies en que es presti els serveis?

    I per acabar, respondre el que diu anònim de 15 de Juny. No considero la urgència a la que fas referència. Crec que la implantació d’aquest nou servei es prou important per a poder obrir un debat , i entre tots , trobar la millor solució .

    ResponElimina
  6. EQUIPAMENTS...SENTIT COMÚ
    Un Equipament ha de ser sinònim de Necessitat social.
    Davant l'oportunitat d'un emplaçament ens hauríem de preguntar: com és el seu emplaçament general? quina és la seva situació envers el municipi? quins usos estan permesos dins la ubicació concreta i en el seu entorn més pròxim?quins altres usos complementaris tenim a la vora? com són els accessos? a qui anirà destinat? qui hi en gaudirà directament? qui indirectament? normativament i sectorialment...compleix o complirà els requisits més bàsics?... aquestes haurien de ser les qüestions primeres, que després es completaran amb un estudi de viabilitat econòmica i social.
    Analitzem l'emplaçament d'alguns dels equipaments municipals ja existents: LLAR D'INFANTS al carrer Major ( a banda del recorregut fantàstic pel casc antic del municipi no compleix cap dels requisits més bàsics apuntats abans a banda d'haver fet una "trapella" normativa en el tema clau del pati); PAVELLÓ ( només compleix parcialment algunes de les demandes de l'encapçalament, sense descuidar que si hagués estat situat a la vora de l'escola en podrien gaudir els alumnes durant l'horari escolar, ara no ho poden fer perquè està lluny i pujant i baixant consumeixen el temps destinat a l'educació física); CENTRE DE DIA, RESIDÈNCIA ( aquí prendrem mal, els usuaris de la residència que poden passejar estan allunyats de la magnífica plaça on podrien visitar el mercat i conversar amb els altres ancians del poble; i els alumnes de l'IE corren un risc alt cada matí a les 9:00 a l'entrada de l'escola pel tràfic intens en aquest carrer)...

    Algú s'imagina situar el CAP a ca Mossenpere? o la parada de BUS al puntalet??? algú s'imagina modificar la normativa urbanística per a deixar edificar no sé el què al mig de la Plaça Catalunya??? són reflexions absurdes oi, sonen ridícules?

    Els equipaments no son fitxes de domino ni cromos que podem canviar de lloc... els que tenim ja estan on estan!!! i els que podem tenir s'han d'estudiar en serietat.

    Suposo que si a alguna de les reflexions de l'encapçalament hi dediquéssim un bon rato, un temps, el que convingui... si escoltéssim als que tenim a la vora; si se'n fes un debat constructiu, un diàleg ric de tot plegat... si ningú es precipités pensant que ho té tot autocontrolat i que la seva visió és la única i la millor... alguna cosa canviaria.

    Primer surt l'oportunitat, de vegades l'oportunitat es busca, després ve la precipitació i falta de rigor per acabar encabint el que siga on siga!!!!aquesta seria la NOVA definició d'algun equipament existent.

    Aprofito aquesta plataforma per llançar un SOS!!!

    Es per això que entenc les al.legacions i reflexions que he llegit i que comparteixo total o parcialment al voltant del Tanatori i és per això que entenc el debat obert recentement al voltant del tancament de la Guarderia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ben dit. A Batea tot aixó no va així. A l´Ajuntament només hi ha una ment pensant ( malament )encara que no s´ho pensi......., a l´escrit teu anterior n´expliques moltes.......

      Elimina
  7. REUNIO GUARDERIA.

    Com pot ser una ajuntament, amb el seu cap visible al davant TANT PATETIC?
    Que es el que està passant en aquest poble,que una persona ja no pot opinar o dir el que pensa d'una cosa tant seria com es el futur dels nostres xiquets.

    Crec molt seriosament que la ( la juana ,brio, i l'exelentíssim) han perdut el nord, faltan al respecte a la gent,fent-los callar, per altra banda dient que els posaran un yate als críos en plan de befa, i per acabar-ho de arreglar el nostre exelentíssim a tornat a retreure les famoses boles del sorteig de la guardería.

    Crec que la gent a de saber que la guardería de la creu roja ha estat sempre legal, en bones condicions i que l'any que no va haber prou lloc i es va fer el sorteig, es va fer per ordre d'ensenyament i ben fet, no com algún bocases diu que es va fer a dit.

    Crec que hauríem de fer alguna cosa per a que no ens tanquin la guardería, ja que es una una institució en mes de vint anys donant un molt bon servei,i havent 40 xiquets o mes per al transcurs del pròxim curs crec que es de sentit comú que no es tanqui, ja que algún ja sabem que no en té.

    Voldría també donar ànims a la Sònia i a la Iolanda, entre d'altres per aguantar i donar exemple de saber estar a una reunió del qual hi ha gent que no està a la altura del respecte i del diàleg, que els interesa mes la seva propia medalla que la del benestar dels xiquets del poble de BATEA.

    Espero que si tenen dos dits de fron no la tancaran.


    ResponElimina

US PREGUEM QUE SIGUEU RESPECTUOSOS I CONSTRUCTIUS EN ELS VOSTRES COMENTARIS, GRÀCIES.