CENT PER CENT PREGUNTA

Com creieu que hauria de ser la taxa per a les terrasses dels bars?

Com creieu que hauria de ser la taxa de les terrasses dels bars ???

divendres, 10 de juny de 2011

100%xB ESTARÀ A LA OPOSICIÓ ELS PRÒXIMS 4 ANYS

Aquesta setmana, tal i com ja havia anunciat, UPTA-PM ens ha ofert entrar a formar part del govern de l’Ajuntament durant els propers quatre anys, de manera que  Cent per Cent per Batea i UPTA-PM hem mantingut converses per tractar aquesta possibilitat.

El passat dilluns dia 6 de juny varem mantenir la primera reunió, que va començar amb la proposta de UPTA-PM d’entrar a formar part del govern però sense la possibilitat de fer oposició dins dels plens, ja que segons la seva manera de veure-ho, ambdues coses son incompatibles. La nostra postura va ser la de manifestar la nostra voluntat i les nostres ganes d’entrar al govern, però sense que això suposes haver-nos de comprometre a acceptar totes les propostes de la UPTA-PM i a votar-les afirmativament als Plens, encara que no hi estiguessem d’acord.

No hem de perdre de vista que UPTA-PM ha obtingut la majoria, i que això significa que encara que Cent per Cent per Batea entrés al govern de l’Ajuntament, no tindria cap poder de decisió, ja que en el cas de que no s’arribés a un consens, és evident que el partit majoritari sempre tindria la darrera paraula. Per tant, entenem que és lògica la nostra demanda de formar part de l’equip de govern i mantenir el dret a manifestar la nostra discrepància a través del Ple o per qualsevol altre mitjà, ja que si això es fa de manera lleial al que ens varem comprometre, ambdues coses no han de ser incompatibles.

Amb tot, en el cas de que acceptéssim entrar al govern amb les seves condicions, UPTA-PM es va comprometre a prendre les decisions amb la nostra participació activa i des de dins, en tots els projectes que s’hi desenvolupessin, consensuant punts en comú i arribant a acords en les discrepàncies, sempre sense oblidar que el programa electoral que ha guanyat és el de UPTA-PM i que per tant era el marc de joc on ens hauríem de moure durant els pròxims 4 anys. Es va parlar dels objectius dels programes que hi havia en comú i que facilitaven l’entesa, també de la incorporació de propostes del nostre programa electoral sempre que fossin consensuades, i dels punts més allunyats dels dos programes electorals que marcaven més diferències i dificultaven més l’entesa.  Per poder avançar en les negociacions sens van marcar les següents condicions.

En primer lloc havíem de votar a favor de la investidura a alcalde, el seu candidat, i en segon lloc, se’ns demanava unitat i recolzament en les decisions que es prengueren dins del govern, tant a fora del consistori com en els plens que es celebren dins d’aquest. Per tant, se’ns demanava un vot de confiança a aquest plantejament, ja que com hem dit, la majoria d’UPTA-PM fa que nosaltres, en realitat, no tinguem cap poder de decisió dins del govern.

Després de fer les corresponents valoracions, finalment varem decidir acceptar les condicions d’ UPTA-PM i donar-li la confiança que ens demanava, tot i amb el risc que aquest fet pogués sorprendre a alguns dels nostres votants, però també volíem que per la seva part se’ns donés una mostra de que la voluntat real era tenir en compte les nostres opinions i considerar les nostres propostes, i la única manera de fer-ho era acceptant per endavant portar a terme algunes de les propostes del nostre programa electoral. Per tal de traslladar aquesta decisió a UPTA-PM, es va celebrar una segona reunió el dimecres dia 8 a la que varem demanar l’acceptació de les següents propostes, que creiem que son totalment encertades, pensades per la majoria i assumibles per part de l’Ajuntament: 

-          Crear una Regidoria de Festes i Associacions i assignar-la a un Regidor de Cent per Cent per Batea.
-          Adaptar la llar d’Infants del carrer Lleida per tal de que pogués acollir 45 places, i així poder donar un servei únic, complert, igualitari a tots els nens/es de Batea i amb una ubicació perfecta dins el casc urbà, sempre que un estudi previ confirmés que això és viable, fixant per endavant la inversió que es considera assumible per part de l’Ajuntament i les condicions que fan viable la proposta.
-          Prioritzar la reestructuració total de les piscines municipals per tal de que donin un servei adequat, a la construcció d’una piscina climatitzada.

Després de debatre cadascun d’aquests punts, es va donar per acabada la reunió, i al dia següent, UPTA-PM ens va comunicar que havia decidit no acceptar la nostra proposta per entrar a formar part de l’equip de govern.

Per tant, podem dir que hem posat de la nostra part tot el que hem pogut per arribar a un acord amb UPTA-PM i poder governar conjuntament, però que finalment no ha estat possible, ja que, encara que és cert que el grup que té la majoria no té la necessitat ni l’obligació de fer cap concessió als grups minoritaris, també ho és, que aquests grups minoritaris tenen el dret a expressar la seva discrepància públicament i a defensar el seu programa en la mesura de que hi ha 326 persones que així ens ho han demanat.

Així, els propers quatre anys Cent per Cent per Batea treballarà des de l’oposició, però com sempre hem proclamat, aquesta oposició serà positiva i constructiva. L’exercirem amb fermesa i amb determinació, posant de manifest en tot moment les nostres discrepàncies amb l’equip de govern, però també donant suport a aquelles propostes que entenguem encertades, i sense renunciar ni deixar d’insistir en tot allò que creiem que pot fer avançar a Batea en la direcció correcta.

7 comentaris:

 1. Endavant i ànims per començar amb l'oposició. Aporteu propostes amb seny. Les tres propostes que presentàveu a la UPTA em semblen justes, proporcionades i correctes....algú sap perquè l'ajuntament no té o no vol regidoria de festes?

  ResponElimina
 2. senyor l'enora bona , així boleu fer cambia el vot a la gent? aixo es cent x cent per batea ?jo em pensaba que volieu entrar a l'ajuntament per treballa per i para batea , pero beig que no.es una llastima perque , al meu pare , teniu els dos primes de la llista que son competens i que hageren pogut fer coses per batea i la seva gent.arem de eperar 4 anys mes per saber les vostres intension de cara al poble.es una llastima que no participeu en lo gobern actual.

  ResponElimina
 3. Estar dins del govern sense poder de discrepar? Millor a l'oposició i demostrar que es pot pensar diferent al que pensa el partit majoritari. Molts ànims i no deixeu de treballar pel poble, potser d'aquí 4 anys podreu millorar els vostres resultats. Per cert, a veure si la gent si mira una mica més alhora d'escriure, tots podem fer faltes, faltaria més, ara, l'anterior comentari fa mal a la vista.

  ResponElimina
 4. regellint els vostres comentaris i publicacions, ara que ja fa dies de les eleccions, me n'adono de quant heu currat i quant heu aportat..., no defalliu, de ben segur que fareu la millor oposició possible, n'estic totalment segura, sou constructius, sou realistes i m'agradeu força, qué voleu que us diga!

  ResponElimina
 5. Alguna valoració i plens i temes?
  Com ho tenim les guarderies, Viva Paladella.

  ResponElimina
 6. perdona si he ofes ala teva vista pro el meu català , alo millor no esta a la teva altura , pro no obstant, crec que esta prou ala altura de una ment una mica desperta , altra cosa es que no t'agradi el contingut.

  ResponElimina
 7. Al comentari del 21 de juliol. La meva ment està desperta, per això no faig cap comentari del contingut del 15 de juny, cadascú que pensi el que vulgui i m'alegra que en aquest blog ho puguem expressar, tant tu com jo. Per cert, el teu darrer comentari ha millorat molt i almenys, es pot llegir sense fer mal a la vista.

  ResponElimina

US PREGUEM QUE SIGUEU RESPECTUOSOS I CONSTRUCTIUS EN ELS VOSTRES COMENTARIS, GRÀCIES.