CENT PER CENT PREGUNTA

Com creieu que hauria de ser la taxa per a les terrasses dels bars?

Com creieu que hauria de ser la taxa de les terrasses dels bars ???

divendres, 13 de maig del 2011

PRESENTACIÓ CANDIDATURA

El passat divendres 6 de maig a les 10 de la nit, varem presentar la candidatura i el programa electoral de Cent per Cent per Batea, després de molts dies de feina, de reunions, de fer sol·licituds, de preparar els tríptics i el material publicitari, i també de nervis, finalment va arribar el dia i varem poder exposar en persona el nostre projecte, cara a cara amb els assistents, engegant així una campanya electoral que per a nosaltres és molt important, no només per ser la primera, si no perquè estem convençuts de que Batea necessita un canvi, necessita nous dirigents que sàpiguen portar el poble endavant amb noves propostes i nous reptes. Creiem que amb la presentació vam ser capaços, des del respecte, de transmetre l’esperit i la raó de ser de Cent per Cent per Batea, i també el nostre programa, un programa sòlid i solvent amb el que pretenem que Batea vagi a millor. També creiem que es va poder veure el treball en equip que hem fet en els darrers mesos, alguns de nosaltres en els darrers anys, la nostra unitat i la nostra fermesa. Varem exposar els diferents temes entre la majoria de membres de la llista, perquè entre tots hem fet la feina, una feina de la que n’estem satisfets

Ara ja podem fer-ho, ja podem demanar el teu vot, la teva confiança, i per això et demanem que el proper dia 22 de maig acudeixis a les urnes, i ens facis confiança, val la pena apostar pel canvi.

Per a tots els que no vareu poder assistir, aquí en teniu un resum:

Molts de vosaltres segurament que ja haureu sentit parlar de nosaltres, els de Cent per Cent per Batea, alguns, esperem que pocs, aquesta serà la primera vegada que en sentiu, i el primer que s’ha de fer és presentar-mos, som Cent per Cent per Batea, un partit polític d’àmbit local totalment independent, registrat al ministeri de l’interior el dia 11 de Novembre del 2010. Hem entrat a casa vostra mitjançant aquesta carta, no hem demanat permís però esperem ser ben rebuts, i tant sols us demanem deu minuts del vostre temps per a poder explicar-vos, què és 100%xB?, el perquè de 100%xB?, què volem i què representem?...
100%xB és un grup de gent d’aquest poble que agrupa realitats molt diferents per intentar ser una bona representació d’una vila, on hi han tants homes com dones, on hi han pagesos, treballadors, autònoms, professionals, empresaris, estudiants, gent jove, gent no tant jove, amb diferents ideologies polítiques, etc…. En definitiva gent de Batea.
Els únics nexes d’unió que existeixen en aquest grup són la inquietud, les ganes de treballar pel poble d’una manera desinteressada, i tenir la aptitud i la voluntat per fer-ho en equip.
100%xB recull a persones que estan disposades a participar activament en la gestió del nostre poble, des de el respecte i la convivència, d’una manera desinteressada, altruista, sense esperar res a canvi, tant sols per que creiem que és la nostra obligació participar en fer de Batea un poble per al futur, un poble amb futur.
Treballar en equip comporta consultar, exposar els teus plantejaments, defensar-los, escoltar les opinions dels altres, molta feina… però els resultats obtinguts són sempre d’una gran qualitat, molt més encertats, però sobretot molt més representatius d’una majoria.
Creiem que tot el que hem dit explica d’una manera general què és 100%xB però segurament que molta gent es pregunta el perquè d’aquest nou grup, feia falta crear un nou partit?
Com heu pogut observar, els integrants d’aquest grup són de diferents ideologies polítiques però amb un objectiu comú, el millor per Batea i per la Comarca de la Terra Alta. El més fàcil hagués estat formar part d’un partit polític o d’una marca blanca d’un altre partit polític, però no ho hem fet.
Aquest grup no estaria integrat per la mateixa gent si s’hagués optat per altres fórmules. Aquest grup no seria tant representatiu, tant obert a tot i a tothom, i la seva forma de treballar no seria del tot INDEPENDENT. Aquesta és una paraula molt fàcil de pronunciar i fins i tot d’escriure, però és molt difícil de defensar, el treball que s’ha realitzat per aconseguir que aquest projecte és transformi en un partit totalment independent ha estat molt gran. Estatuts, reglaments disciplinaris, actes de fundació, actes notarials, requeriments, ministeri del interior, despeses, etc... molts dies invertits i molta gent treballant per poder dir que 100%xB està inscrit al Ministerio del Interior com a partit totalment independent d’àmbit local. Hem redactat els nostres propis estatuts, hi hem fet constar que cap membre cobrarà ni un duro, que els mandats seran de un màxim de 8 anys i hem fet constar tot allò que ens unia, el que fa que 100%xB no sigui les sigles d’una persona ni tant sols d’un grup, si no intentant que represento una forma de pensar, de treballar,....
En aquestes eleccions municipals nosaltres volem representar l'alternança, el canvi, el canvi en la manera de fer, el canvi en la manera de treballar, el canvi en la relació entre els diferents grups que formaran l'Ajuntament i entre el propi Ajuntament i els veïns. Al nostre programa electoral hem resumit aquest canvi al que aspirem en cinc paraules: convivència, compromís, equip, diàleg i solucions, encara que n'hi cabrien moltíssimes més i les volem explicar.
CONVIVÈNCIA: parlem de convivència no en sentit propi, perquè la majoria dels veïns de Batea temin una relació cordial entre nosaltres, si no que parlem de convivència de les idees, convivència de les opinions, de manera que tothom pugui expressar les seves inquietuds, el que pensa sobre qualsevol tema sense sentir-se incòmode, sense cap tipus de por a ser desqualificat o menyspreat.  Tothom té dret a dir el que pensa, això és elemental, i el fet de que algú discrepi de les idees o de les propostes d'un altre no ha d'intepretar-se com un atac. Per aconseguir aquesta convivència, s'ha de començar per guardar sempre el respecte als altres, per molt que no estiguem d'acord amb ells, i això és el que pensem fer i també el que reivindiquem que facin els altres grups que es presenten a aquestes eleccions.
COMPROMÍS: el compromís ferm que nosaltres adquirim amb el poble, no només amb els que ens votin, si no amb tothom, amb tots els bateans i bateanes, el compromís de treballar activament pel poble, tant si el resultat ens col·loca al govern com si en col·loca a l'oposició, això no canviarà el nostre compromís.
EQUIP: per nosaltres és molt important el treball en equip, creiem que som els primers que hem de donar exemple dintre del nostre propi grup de la manera de fer política que defensem i reivindiquem. Cent per cent per Batea no té una sola veu, totes les propostes es parlen, es debaten, es treballen en grup, i estem convençuts de que el treball en equip dona uns millors resultats. Pensem que això també diu molt de nosaltres, som persones tolerants i generoses amb els altres, i creiem que això son virtuts importants per tirar endavant el poble.
DIÀLEG: evidentment, nosaltres creiem en el diàleg, i el diàleg no significa només deixar parlar als altres, si no que significa escoltar, escoltar altres discursos, altres opinions, altres raons, i no descartar-les sense primer valorar-les i sospesar-les adequadament. Les opinions dels altres poden ser tant o més vàlides que les nostres pròpies, no s'ha de tenir complexos a l'hora de canviar d'opinió si un altre és capaç de convèncer-nos de que estàvem equivocats, i això en política no passa mai, mai s'admeten errors, mai es dona la raó al contrincant, mai es reflexiona sobre els propis actes. Creiem que el diàleg és fonamental en la relació entre les persones, i per suposat en la relació entre els regidors i entre els regidors i els veïns, i nosaltres volem que s’instal·li aquest diàleg a l’Ajuntament.
SOLUCIONS: quan parlem de solucions, volem dir que amb la nostra manera de fer política es pot arribar a solucions, es pot ser eficaç i gestionar el poble adequadament i amb resultats. No ens limitarem a recuperar tots aquests valors perduts a la política, que també, si no que pensem que una cosa no és incompatible amb l'altra, anirem a per feina, a buscar i aconseguir el millor per Batea, a aportar solucions.
En aquest programa electoral hi han moltes hores invertides, molta feina que no es veu (recollir informació, ordenar-la, exposar-ho a la resta del grup, fer valoracions de l’estat actual de les coses, mirar si es poden millorar o si s’han de canviar o si s’han de fer funcionar, marcar els objectius, quines línies d’actuació podem utilitzar per arribar-hi, redactar escrits que englobin totes les opinions majoritàries, etc....) massa feina per a que ens quedem amb la idea de que tot depèn del que passi el dia 22 de maig, el dia de les eleccions. Des de el primer dia hem fet públic mitjançant el nostre blog i el facebook tots els nostres escrits on hem exposat d’una manera clara, o almenys ho hem intentat, la nostra visió del que s’hauria de fer i del com s’hauria de fer. Ho hem fet públic molt abans de presentar el programa electoral, aquest ha estat un resum de totes les conclusions a les que hem arribat durant mesos de treball, i ho hem fet públic en la intenció de que aquestes idees les agafi qui vulgui, per que creiem que són unes molt bones idees, i que l’important per un poble o una comarca no és tant QUI fa realitat o porta a terme aquestes idees si no el bones que són aquestes o els bons resultats que donin. Quin sentit tindria guardar egoistament un projecte que pot aportar molt per al poble per a que no es penjo la medalla aquest o l’altre, l’important és que el poble millori, que tiro endavant, amb força, que sigui un poble amb futur.
En moltes de les reunions hem repetit la frase que potser és una mica cursi o romàntica, però que reflexa l’esperit d’aquest grup: hem de disfrutar del paisatge mentre caminem sense pensar en el que trobarem al final del camí, per que a lo millor no ens agrada. Hem disfrutat del paisatge, hem disfrutat treballant pel poble fins i tot abans de presentar-nos com alternativa, i seguirem disfrutant treballant pel poble després del dia 22 de maig.
Aquest és un projecte de poble més gran que qualsevol nom i cognoms, ja sabem que és inevitable relacionar un partit en la gent que l’encapçala, valorar-lo per la gent que hi forma part, però hem d’intentar que per damunt dels noms de les persones continuï l’esperit i l’ànima d’aquest projecte. Quan nosaltres estarem cansats, altres han de seguir, això voldria dir que hem fet la feina bé.
Volem crear un diàleg constant amb els vilatans, promovent consultes populars en temes que per la seva importància afectin al conjunt d’una manera significativa, volem saber les seves preocupacions, no cada quatre anys, les volem saber quan aquestes siguin presents.
Sabem de la importància de definir un programa electoral, de complir-lo, però som consients que tots tenim les nostres particularitats, que hi hauran propostes que ens haurem deixat i d’altres que no seran de l’agrado de tothom, però volem invitar a tothom a participar activament en la política del nostre poble i la nostra comarca, us invitem a ser partíceps d’aquest canvi, vosaltres sou els protagonistes, el vostre vot pot decidir, feu-nos confiança.

4 comentaris:

  1. Hola,
    vaig a reflexionar, vaja quin rotllo.

    Jo encara m'ho pensaré.

    ResponElimina
  2. Hola , hem dic Joan i sòc de Tarragona,he seguit el vostre bloc, m'hagrada molt la forma que teniu de veure la politica local i les formes de portar-la a terme, espero que la gent sàpiga valorar les noves linies per on ha danar la política, us desitjo molta sort.

    ResponElimina
  3. Endavant equip! us desitjo sort de veritat! tan de bo tingueu un bon resultat i el vostre compromís de fer les coses diferents i més participatives esdevingui una realitat.Estem amb vosaltres.Estic amb vosaltres.

    ResponElimina
  4. Que en sou de bona gent, us felicito per un milió de motius,per que realment vosaltres no fa tantsols ni 15 dies ni un mes ni tres mesos,si no que fa anys que feu un bé pel poble de BATEA, ja que cada un de vosaltres ja fa anys que esteu vinculats en diferentes associacions i juntes del poble,cosa que no poden dir altra gent.

    El motiu principal de la meva felicitació a CENT PER CENT es pel conjunt de valors que manifesta als seus habitants del poble de Batea, per la seva sencillesa i a l'hora la seva claretat de les seves idees que poden fer de Batea un poble millor i sense cap dubte, ni autoritàri ni dictador com es ara.

    Aneu pel bon camí, ja que el senyor batlle està un xic nerviós perque avui a la ràdio a dit una mentida com una casa al dir que la guardería tenia lloc per 15 plaçes i n´hi havia 30,per favor no enganyem a la gent que jo soc pare de familia..... bé millor me la callo.

    Pel que fa en la meva persona,pel que heu fet i fareu,el 22 de maig ja heu guanyat.

    ResponElimina

US PREGUEM QUE SIGUEU RESPECTUOSOS I CONSTRUCTIUS EN ELS VOSTRES COMENTARIS, GRÀCIES.