CENT PER CENT PREGUNTA

Com creieu que hauria de ser la taxa per a les terrasses dels bars?

Com creieu que hauria de ser la taxa de les terrasses dels bars ???

dimecres, 23 de març del 2011

RESPOSTA A ANÒNIM

Contestem també a un comentari anònim, on se’ns preguntava si creiem que des de l’Ajuntament es pot incidir sobre la manera de fer el tràmits burocràtics. La resposta es sí, encara que no creiem que això sigui “l’Oeste”. Es a dir, estem a un Estat de Dret, el que significa que tot el que té a veure amb l’esfera pública i les relacions entre particulars, està regulat, de manera que en principi, tots hem de respectar i acatar la Llei que, a més, ha de ser igual per a tothom.

D’altra banda, la Llei moltes vegades admet diverses interpretacions, de manera que, la seva aplicació en molts casos, dependrà del que la interpreti. Tot i això, portat al terme que ens ocupa, té com a conseqüència que un Ajuntament (o qualsevol administració) té el poder d’allargar els tràmits burocràtics o de simplificar-los; de denegar o atorgar llicencies fent una o altra interpretació de la norma, etc...Això portat a l’extrem, pot arribar a  degenerar fins a  casos de corrupció dins de les diferents administracions. Per sort, hi ha un control jurisdiccional al que qualsevol ciutadà pot acudir si creu que una Administració no ha actuat conforme la Llei.

En quant als concursos i adjudicacions d’obres públiques, evidentment creiem que aquests han de ser totalment transparents, i també que s’ha de facilitar que les empreses i els particulars del poble hi participin d’una o altra manera. Però, ull !!, sense oblidar que el principal objectiu d’una adjudicació es que l’obra en qüestió s’executi de la forma més fidel al projecte aprovat.

Això implica que, tot i que vulguem afavorir la contractació d’empreses locals, aquestes han d’estar preparades per executar l’obra a la que opten. També es pot incloure en les bases d’adjudicació, l’exigència que l’empresa adjudicatària hagi de contractar treballadors del poble que estiguin a l’atur, o que una part percentual de les subcontractacions es facin a empreses del poble.

Per últim, en quant a avançar el nostre programa electoral, el que pretenem es donar a conèixer la nostra postura respecte al major nombre possible de temes que siguin d’interès per al poble, però també saber la vostra opinió al respecte, mitjançant els vostres comentaris, perquè com bé dius, “tots som Batea”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

US PREGUEM QUE SIGUEU RESPECTUOSOS I CONSTRUCTIUS EN ELS VOSTRES COMENTARIS, GRÀCIES.