CENT PER CENT PREGUNTA

Com creieu que hauria de ser la taxa per a les terrasses dels bars?

Com creieu que hauria de ser la taxa de les terrasses dels bars ???

divendres, 1 de novembre de 2013

CONSULTA DESCONVOCADA, PERQUÈ?

Ahir l’Ajuntament de Batea va repartir una carta als veïns informant sobre la des convocatòria de la consulta i els seus motius,  a la que en resum, es diu que donat que s’ha pogut comprovar per part de l’Ajuntament que la Fundació Terra Alta Segle XXI presta el servei de rehabilitació ambulatòria sense la llicència municipal corresponent, s’ha ordenat el cessament provisional d’aquesta activitat. Això comporta que actualment a Batea només hi hagi un centre que pugui fer l’activitat, de manera que ja no es pot escollir entre els dos centres i la consulta no té sentit.

Això ens planteja diversos interrogants:
-          El dia 25 d’octubre, quan es va acordar al Ple realitzar la consulta, l’Alcalde no sabia que la Fundació no tenia la llicència per realitzar l’activitat de rehabilitació? És molt clar que si, ja que va preguntar als grups de l’oposició si els semblaria bé que una empresa del poble realitzés una activitat sense llicència, i inclús va dir que ara que ho sabien, havien d’obrar en conseqüència. A més, el Ple es va celebrar el divendres dia 25, i el dilluns dia 28 l’Alcalde ja va acordar la suspensió cautelar de l’activitat de rehabilitació a la Fundació.

-          Si ja ho sabia, perquè ell i tots els seus regidors van votar a favor de la consulta, si segons diuen ara, aquesta no té sentit? Això ens ho haurien de respondre ells, nosaltres no li trobem cap explicació lògica.

-          Alguna vegada va tenir la intenció de realitzar la consulta, o tot estava premeditat des d’un primer moment i ens ha fet ballar a tots al seu so? Això tampoc ho sabem, però els fets no ho descarten.

-          És normal convocar un Ple per acordar realitzar la consulta, i que el Govern municipal acordi desconvocar-la pel seu compte, sense seguir la mateixa via i deixar que els grups de l’oposició s’hi pronunciïn? Entenem que no, que s’hauria d’haver produït un debat, no sobre la des convocatòria, ja que els grups de l’oposició ens havíem pronunciat contra la consulta, però si sobre les seves motivacions i sobre el cessament de l’activitat de rehabilitació a la Fundació.

-          Si la suspensió de l’activitat de rehabilitació a la Fundació és provisional, dona per fet l’Alcalde que la suspensió serà definitiva sense escoltar primer a la Fundació? Tenint en compte que l’Alcalde és qui té la competència per acordar-ho,  està dient que ja té decidit el què resoldrà abans de seguir el procediment? Té això en compte quan diu que estem dins d’un Estat de dret on les lleis les hem de complir i fer complir? Val això també per ell o només per als altres? Això si que ho podem contestar, per molta autoritat que tingui està sotmès a les lleis igual que tothom, i a la carta reconeix que està decidit el que passarà, digui el que digui la Fundació.

-          Quina és la causa de que la gent del poble no pugui triar a quin centre pot anar a fer la rehabilitació? Tal i com es diu a la carta, clarament que l’Alcalde ha cessat l’activitat de rehabilitació a la Fundació.

-          Qui és dons qui no deixa decidir al poble? Evidentment l’Alcalde, que cau en una flagrant contradicció al haver defensat prèviament que era el poble el que tenia que decidir on volia que es fes la rehabilitació. Una vegada més, es banalitza i es juga amb una qüestió tant sensible com és el dret a decidir, ja que ens ha demostrat que aquest no és tant important per a l’equip de govern com s’havia intentat fer veure fins ara, i que només ha estat un instrument per aconseguir els seus objectius.

Malgrat tot això, Cent per Cent per Batea celebra que s’hagi desconvocat la consulta i que no haguem d’assistir al lamentable espectacle d’un poble posicionant-se a favor o en contra d’entitats o persones del mateix poble, sobretot, perquè encara estem a temps d’evitar el confrontament entre veïns que sense dubte això hagués suposat. Desitgem també que les mesures que es prenguin a partir d’ara vagin en aquest sentit, encara que realment no en tenim moltes esperances.

Per altra banda, el nostre grup ha accedit a l’expedient de cessament de l’activitat de rehabilitació a la Fundació Terra Alta Segle XXI, i encara que no ens posicionarem a favor de l’Ajuntament ni a favor de la Fundació, perquè en aquest moment no és el que ens correspon, si que és clar que tots dos han donat arguments al seu favor, que l’Ajuntament manté que la Fundació no té llicència per realitzar l’activitat de rehabilitació ambulatòria, i que la Fundació manté tot el contrari, que la seva llicència empara aquesta activitat.
En tot cas, el que considerem rebutjable és que s’acordi una mesura com el cessament provisional de l’activitat d’una empresa o entitat sense primer donar-li l’oportunitat de defensar-se o, si realment hi ha alguna irregularitat, de solucionar-la.

I sobretot, considerem rebutjable que un Alcalde utilitzi la seva autoritat per aconseguir les seves finalitats, i no per “fer complir les lleis, amb igualtat de condicions, de drets i deures i sigui qui sigui la persona o entitat de la que sigui objecte” com ell mateix diu a la carta.
El Sr. Paladella va preguntar al nostre Grup si li donaria suport si decidia prendre les accions oportunes si una empresa realitzava una activitat sense llicència, i com no podia ser d’una altra manera li varem contestar que si. Però després de consultar l’expedient i tenir coneixement de causa,  nosaltres entenem que les mesures que s’han pres no son les mesures oportunes, no compartim que s’ordeni res a ningú sense donar-li opció a defensar-se, no compartim que s’utilitzi la llei i el poder per pressionar o obligar a algú a fer allò que no vol fer, i no compartim que es posi en perill un servei al nostre poble, com és el servei de rehabilitació ambulatòria.

 

3 comentaris:

 1. DE COM S'UTILITZA L'AJUNTAMENT PER CAÇAR BRUIXES...
  Estic totalment al•lucinat dels fets d'aquesta setmana passada que tenen a veure amb el servei de rehabilitació comarcal que es ve desenvolupant des de fa anys a la seu de la Fundació Privada Terra Alta Segle XXI.
  Després de llegir l'escrit que m'he trobat a la bústia aquest matí i després de llegir el vostre blog, em disposo a fabricar la meua pròpia pel•lícula:
  1- l'Alcalde de Batea, després d'agafar un rebot monumental al descobrir que a la FPSXXI li han adjudicat un Concurs Públic del servei de Rehabilitació decideix iniciar una cacera de bruixes d'immediat.
  2- Inicia un procés per convocar un referèndum estrany i que no compta amb el vist-i-plau de molta gent, gent que utilitza el servei de rehabilitació a la FPSXXI i que n’està content del tracte, de la humanitat de la gent que hi treballa...i de tot en general.
  3- Al descobrir que el clam popular al que està acostumat no aplaudeix la iniciativa... escampa a "bombo i platillo” que aquesta Fundació està realitzant un servei comarcal il.legal.
  4- De forma immediata, després d'enviar als mossos, tècnics i altres,... declara la clausura immediata del servei de rehabilitació ( menys mal que no son drogodepenents o gent en risc d'exclusió social, o dones maltractades,o criatures tutelades... ) perquè son uns il.legals i hi pot haver un superperill per als usuaris ( sense pensar que el perill pot venir per deixar d’utilitzar aquest servei precisament),
  5- Quan contempla el caos que ha organitzat respira fons i se sent totalment orgullós i victoriós, ell té el control de tot... llavors escriu una carta als veïns amb un munt de justificacions per explicar la cacera.

  A veure, però se pot saber quin mal han fet els usuaris d'aquest servei, els treballadors, els familiars dels usuaris, el poble, la comarca en general...per a que es clausuri un servei SOCIAL com aquest???
  L’Alcalde ha rebuscat i ha iniciat aquesta cacera a veure si hi pot trobar alguna bruixa i sabeu què? Pos que penso que la trobarà, i potser faltarà algun paper o alguna collonada, pos home, els hi dones 10 dies i t’ho portaran i au a treballar. Si no recordo malament la Germandat només fa 8 o 9 anys que té la llicència d’Activitats al dia i bé que hi hem ballat tots i totes les festes abans de tenir-la, i l’Ajuntament no ha fet venir als mossos ni ha clausurat la sala ni ha pres cap mesura...!!!!!
  Jo penso que si li fots el dit a l’ull d’algú, al final si tant rasques li faràs entrar una pestanya a l’ull i així podràs justificar que li rascaves perquè tenia una pestanya quan la pestanya li has fet entrar tú mateix.
  No crec que estigui justificada la clausura, no mho crec!!! No crec que aquesta fundació no tingui els permisos corresponents perquè no s’hagués pogut presentar al concurs públic que s’ha presentat . No crec que siguin uns il.legals fent rehabilitació des de fa tants anys...

  Me sembla collonut que si el concurs públic que diu al que han optat està ple d’irregularitats doncs que faci el que pertoqui però amb els instruments corresponents i dirigida a qui hagi fet les irregularitats, no amb “ l’acoso i derribo”, sense pensar amb els usuaris d’aquí i d’allà...
  Ah, i una última reflexió... què farà ara alcalde, revisarà totes les llicències de tot el poble, les inspeccionarà i començarà a clausurar?
  Una altra per acabar, començo pels edificis municipals on l’Ajuntament hi té als seus treballadors i als nostres veïns treballant cada dia.

  ResponElimina
 2. 20 ANYS DE MENTIDES I ENGANYS:

  Si mirem la història de Batea, veurem que hi ha una serie de successos en la qual es pot arribar a entendre la moguda en la que el poble de Batea està inmersa.

  1- Primeres eleccions de paladella, farà ja més de 20 anys, degut a la mala entesa entre els partits de la oposició, li vàren donar en bandeja l'alcaldia, la qual cosa penso que un subjecte com aquest ( i soc molt fí) mai hagués arribat a ser alcalde.

  2- D' urant els seguents anys es va proposar un repte, ser el veritable PUTO AMO del poble de Batea, per davall terra anava envenenant a la gent en mentides i calumnies.

  3- Va arribar un moment que va ser diputat, el rei del mambo ja que va gaudir de poder dins i fora del poble, amb les seves particular patranyes a tot aquell que no fos del seu agrat, fent putades fins i tot a la seva pròpia gent.

  4- Però amb això no en va tenir prou, el seu gran objectiu ja que no eren del seu agrat,va ser la CREU ROJA, que vull recordar per als que no tenen memòria que es va fer a jornal de vila, amb els esforços de molta gent del poble de BATEA.

  Després de passar més de 200 nois de 18 anys fent la mili i més de 12 persones treballant a temps parcial amb les ambulàncies donant un servei al poble d'urant 5 anys,ningú s'en vol recordar . Ell totsol amb l'ajuda del seu exèrcit han estat prou per a desprestijar-la.
  Ja no parlem de la GUARDERIA una de les coses més boniques que s'han fet al poble de batea i parlo de la CREU ROJA però es clar es una cosa que ell no ha fet.

  5- La FUNDACIÓ és la seva gran obra d'art, no pot arribar a entendre que un grup de gent treballi pel morro donant un sevei a la gent(es clar ell no ha fet mai res si no es cobrant).

  Aquests ultims 15 dies es la culminació de 20 anys on l'alcalde de Batea a acabat de perdre els papers i li pot més la persona que pensar amb el bé del poble, crec que es l'hora d'un canvi .No ens pot governar una persona que fa servir el seu poder en contra de la gent que no es del seu agrat, un error de fa mes de 20 anys ens ha condenat a un odi que la gent del poble de Batea no es mereix.

  ResponElimina
 3. I jo me pregunto, a banda de xarrar pels carrers i a casa, si els deixen, què pensen els membres de govern de l'equip de l'Alcalde, tots estos que no poden parlar mai, clar per això han de parlar tant fora perquè dins estan vetats, la seguretat rotunda de l'Alcalde en TOT els deixa bocabadats i a més al.lucinats, no dubten en defensar a capa i espasa els arguments que ell proclama... a veure si deperteeeeeeeennn, que sí homes, que segur que podeu aportar coses bones i tot, i punts de vista diferents, i a lo millor li podeu explicar lo que no veieu com ell i discutir.ho i tot... no me crec de cap manera que no tingueu criteri propi, i no me crec que compartiu tot el que Paladella proclama com a veritat absoluta,... o si? perquè jo me preguntooooo només escolteu a l'Alcalde o també mireu els expedients municipals i us interesseu pels fets??? criteriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, criteriiiiiiiiiiiii i a treballaaaaaaar, més treballar pel poble i menos xarrameca barata JA! ahhhhh ja ho entenc això ho fan per donar sensació d'equip i d'unitat i d'ideologia comuna no??? en el fons ho parleu tot, ho discutiu tot i treballeu conjuntament..... quin espectacle senyors regidors!!!!

  ResponElimina

US PREGUEM QUE SIGUEU RESPECTUOSOS I CONSTRUCTIUS EN ELS VOSTRES COMENTARIS, GRÀCIES.